Tradiții și obiceiuri de nuntă la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ziua de vineri, 27 octombrie 2017, va rămâne în istorie pentru Școala  Gimnazială Balinț, deoarece după orele de curs elevii au participat la o activitate extracurriculară deosebită și anume: „Tradiții și obiceiuri de nuntă”.

În cadrul acestei activități, li s-a vorbit despre obiceiurile de nuntă din zona Balinț, a avut loc o paradă a rochiilor de mireasă din anii 1966 până în 2015, iar grupul vocal ,,Bălinceana” a interpretat cântece specifice nunții: „Ia-ți mireasă ziua bună” și ,,Foaie verde și-o cucută”.

Proiectul ,,Tradiții și obiceiuri de nuntă” a fost realizat în colaborare cu Consiliul Județean Timiș și inițiat de directoarea școlii, prof. Mihaela Kristof.

Rochiile de mireasă folosite de elevele din clasele V-VIII la paradă au fost împrumutate de la mamele, bunicile, rudele și cunoștințele elevilor și cadrelor didactice ale școlii.

La reușita acestei activități au contribuit toate cadrele didactice ale școlii, personalul nedidactic, părinții și elevii. Chiar dacă este o școală din mediul rural, se remarcă prin activitățile deosebite pe care le face și poate să fie dată ca exemplu pozitiv în județ și în țară.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.