Tot mai mulți americani susțin că văd OZN-uri: „Nu pare nici avion, nici elicopter. Ce poate fi?”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tot mai mulţi americani raportează că au văzut OZN-uri. Departamentul Naţional de Informaţii al Statelor Unite a anunţat că a primit peste 350 de sesizări cu privire la Obiecte Zburătoare Neidentificate în ultimul an. De trei ori mai multe decât în ultimele două decenii. Răspunsul la întrebarea dacă suntem sau nu singuri în Univers încă nu este clar. 

„Nu arată nici a avion, nici a elicopter. Ce poate fi?”.

Aşa sună cele mai multe apeluri care semnalează prezenţa unui OZN. 366 de astfel de apeluri au fost înregistrate din martie 2021 până azi doar în Statele Unite. Deşi 200 dintre obiecte au fost elucidate şi s-au dovedit a fi doar baloane, drone, pungi de plastic sau păsări, celorlalte nu li s-a găsit, încă, nicio explicaţie. Cel puţin oficial.

„Cred că unul dintre punctele cheie ale acestui raport este, având în vedere potențialul pericol pe care îl prezintă OZN-urile, în special faptul că nu au fost raportate coliziuni între avioane militare sau avioane americane și UAP-uri (fenomene aeriene neidentificate)”, spune generalul de brigadă Pat Ryder, secretar de presă al Pentagonului.

Toate au fost înregistrate chiar de piloţi ai Marinei Americane, în timpul unor zboruri de antrenament din 2014 şi 2015.

„Imaginați-vă o tehnologie care poate atinge forțe de 600-700 g, care poate zbura cu 20.921 km/oră, care poate evita radarele și care poate zbura prin aer, apă și, eventual, prin spațiu. Și, apropo, nu are niciun semn evident de propulsie, nu are aripi, nu are suprafețe de control și totuși poate sfida efectele naturale ale gravitației terestre. Asta este exact ceea ce vedem”, a spus Luis Elizondo, fost ofițer de informații militare.

Şi armata rusă a raportat în urmă cu o săptămână că a doborât un obiect zburător neidentificat în regiunea Rostov. Pentagonul a înfiinţat în noiembrie 2021 un birou responsabil cu analizarea informaţiilor despre OZN-uri, după presiuni îndelungi ale Congresului american.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.