Tort Diplomat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tortul Diplomat este unul dintre cele mai cunoscute torturi preparate în România, fiind ușor de găsit în aproape orice cofetărie sau în meniul oricărui restaurant de la noi. E o combinație delicioasă între arome fructelor, finețea frișcăi și a cremei de vanilie.

Gina Bradea ne prezintă în rețeta de tort diplomat  ingredientele pe care trebuie să le folosim pentru a prepara acest tort delicios. Astfel, vom folosi:

Pentru cremă vom folosi:

  • 8 gălbenușuri
  • 1 kg de frișcă naturală
  • 20 de grame de gelatină
  • 1 cană de zahăr (200 g)
  • 1 praf de sare
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie

Pentru decor vom folosi:

  • 2 portocale
  • 1 compot mare de ananas rondele
  • mai putem folosi și alte tipuri de fructe, precum: kiwi, cireșe, căpșune, zmeură sau fructe confiate sau din compot

În plus, vom mai folosi 1 blat de tort sau 300 de grame de pișcoturi de șampanie

Găsiți în rețetă modul complet de preparare pentru tortul Diplomat, dar și câteva sfaturi care vă pot fi folositoare în prepararea acestui deliciu.

Important, în orice caz, este să folosim ingrediente de cea mai bună calitatea, să nu ne zgârcim în momentul în care le alegem, dar și să respectăm etapele și modul de preparare din rețetă. Orice mică abatere ar putea să constituie un pas către un eșec în prepararea tortului, mai ales dacă nu avem prea multă experiență în gătit.

În final, un sfat care va da un plus de savoare tortului Diplomat este vanilia, unul dintre elementele cheie pentru acest preparat. Astfel, recomandat este să folosim un extract de vanilie de calitate sau, dacă dorim un rezultat și un gust excelente, să folosim chiar păstaie de vanilie. Important mai este să facem frișca din smântână pentru frișcă, nu din înlocuitori vegetali sau alte prafuri minune. Cu siguranță, ar fi mai ușor dacă vom folosi asemenea chimicale, dar rezultatul nu va fi nici pe departe la fel de gustos.

Poftă bună!

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.