Tipuri de rame pentru ochelari: Iată 9 modele pe care le poți alege

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa: Shutterstock

Ramele de ochelari nu sunt doar un accesoriu funcțional, ci pot fi un puternic element de stil personal. Cele potrivite ca formă, culoare și material, îți evidențiază trăsăturile distinctive ale feței și îți reflectă personalitatea. Iată o selecție de 9 modele de rame dintre care poți alege:

Aviator

Designul ramei de tip aviator are lentila în formă de lacrimă și a fost creat inițial ca o alternativă ușoară și elegantă la ochelarii de protecție ai piloților din timpul Primului Război Mondial. Se potrivesc oricărei forme de față, cu mențiunea că ramele mari se așază armonios pe un chip rotund, iar cele mai înguste pe unul pătrat.

Browline

Ochelarii de tip browline au o ramă cu partea superioară mai groasă și partea inferioară mai subțire, accentuând astfel linia sprâncenelor. Aceștia au fost dezvoltați în anii ’50 și comunică o atitudine serioasă și studioasă. Aceste rame se potrivesc chipurilor rotunde sau pătrate, dar și celor cu bărbia mai amplă.

Ovale

Ochelarii cu rame ovale sunt ideali pentru persoanele cu fața pătrată, deoarece forma rotunjită a acestora îmblânzește unghiurile feței. Acești ochelari sunt, de obicei, subțiri și există o varietate largă de stiluri potrivite atât pentru personalități discrete, cât și pentru cele îndrăznețe. Alege ochelari ovali de vedere de pe Lensa.ro dacă îți dorești un aspect sofisticat și formal.

Dreptunghiulare

Ramele dreptunghiulare sunt mai largi decât înălțimea lor și pot adăuga, prin contrast, mai multă lungime unei fețe scurte. Această formă de ramă este ideală pentru chipurile rotunde și în formă de inimă, dar datorită caracterului său universal pune în valoare trăsăturile a numeroase fizionomii.

Rotunde

Ramele rotunde sunt un accesoriu retro care îmblânzește trăsăturile angulare. Se potrivesc și chipurilor rotunde sau celor alungite și înguste, pe care le contrabalansează. Optează pentru rame rotunde cu brațe late, colorate, care atrag atenția către tâmple.

Pătrate

Ramele pătrate sunt ideale pentru persoanele cu fețe ovale, alungite sau rotunde, deoarece adaugă un contrast natural liniilor feței, creând echilibru și simetrie.

Ochi de pisică

Dezvoltat în anii ’60, stilul de rame cat eye se inspiră din modelele populare de rame browline. Marginile superioare ale ramei sunt curbate în sus, creând efectul de gene lungi pentru un look îndrăzneț. Aceste rame au fost preferatele starurilor de la Hollywood și au devenit un simbol al eleganței și atitudinii. Echilibrează chipurile cu formă trapezoidală sau triunghiulară, cu maxilare ample.

Wrap around

Wrap around este un tip de ramă pentru ochelari care se mulează pe forma feței și acoperă o suprafață mai mare din jurul ochilor decât alte modele de rame. Aceasta oferă, astfel, o protecție mai bună împotriva razelor UV și a vântului, ceea ce o face ideală pentru sporturi în aer liber sau activități desfășurate in medii cu expunere ridicată la soare sau vânt.

Wayfarer

Ramele Wayfarer au o margine superioară lată, care se sprijină pe partea de sus a nasului, deasupra cadrului rotunjit al lentilelor, și se extinde până la colțurile asemănătoare aripilor. Acest tip de ramă nu se curbează peste contururile feței.

Fiecare tip de ramă are trăsăturile sale unice și aduce o serie de avantaje pentru fizionomia căreia i se potrivește. Alege rama de ochelari care te pune în valoare, fie că este vorba despre ochelarii de vedere sau cei de soare.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.