Tipuri de jucării potrivite pentru copii de 6-7 ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Intervalul 6-7 ani este magic, acum copilul își dorește să înțeleagă cum funcționează jocurile, natura de care este înconjurat și oamenii. Devine competitiv și vrea să câștige fiecare joc, ținând cont de regulile lui.

Gama de jucării pentru copii de 6-7 ani cuprinde o mulțime de modele special create pentru a încuraja dezvoltarea lor. Perioada de dezvoltare la această vârstă este un drum lung plin de peripeții. Copii sunt energici, dornici de atenția celor din jur, emotivi și extrem de curioși. Ei bine, jocurile și jucăriile create pentru ei trebuie în primul rând să răspundă la toate aceste nevoi, să încurajeze progresul și să fie distractive.

Caracteristicile copilului în perioada 6-7 ani

Intervalul de vârstă cuprins între 6-7 ani este magic și foarte interesant. Copilul nu doar că se joacă cu jucării distractive, ci este curios și de modul în care funcționează jocul și care sunt regulile lui. Apare nevoia câștigului și responsabilizarea respectării unor reguli. În jurul vârstei de 7 ani copii sunt mai maturi, spun exact ceea ce gândesc și ceea ce doresc. Pentru ei nu exista situații de mijloc. În acestă perioadă devin mai receptivi și mai dornici să descopere lumea înconjurătoare. Adoră atenția și le place să arate mereu celorlalți oameni ce știu să facă. Pentru copii este foarte importantă confirmarea faptului că lucrul lor este bine făcut, iar cuvintele de laudă îl stimulează să-și îmbunătățească în mod continuu abilitățile și să facă față provocărilor care îl așteaptă.

Din punct de vedere emoțional, cu cât se apropie vârstă de 7 ani cu atât cel mic devine mai liniștit și începe să-și planifice singur timpul. La această vârstă copiii trec prin mai multe etape stresante: începutul școlii, cunoașterea de persoane noi si un stil de viață cu totul diferit.

Tipuri de jucării potrivite pentru copii de 6-7 ani

Activitățile și timpul petrecut împreună sau chiar singur jucându-se este în continuare la fel de important pentru copii și dezvoltarea lor. Deși există multe diferențe între copii la această vârstă, rămân totuși câteva lucruri asemănătoare: curiozitatea de a descoperi cât mai multe lucruri noi și voință de a face parte din grupuri de copii cu vârstă apropiată. Atunci când intri pe EvaWoodToys.ro pentru a găsi jucăriile potrivite îți recomandăm să ții cont de personalitatea celui mic, de hobby-urile pe care le are și de lucrurile spre care își îndreaptă atenția și curiozitatea.

La această vârstă copiii își dezvoltă perspicacitatea, iar din acest motiv îți recomandăm să ții cont de acest aspect și să alegi cadouri care să-l stimuleze să învețe lucruri interesante și să-și imbunătătească cunoștințele. Jucăriile educative destinate micuților au fost create pentru a susține învățarea și dezvoltarea. În afară de funcțiile pedagogice, astfel de jucării asigura distracția și petrecerea timpului într-un mod plăcut.

Jocurile de familie sunt la fel de distractive și stârnesc interesul celor mici. Timpul pe care copiii îl petrec împreună cu părinții este extrem de valoros și datorită varietății de jocuri disponibile, fiecare membru al familiei poate participa cu bucurie și interes.

Mașinuțele, păpușile, puzzle-urile sau jocurile de colorat rămân în continuare de interes pentru copii. Relaxarea rămâne la fel de importantă, chiar dacă abilitățile și acțiunile celor mici se schimbă.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.