Tipuri de jucării care contribuie la dezvoltarea copiilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Jucăriile deschid drumul unui copil spre dezvoltare, îl ajută să se descopere pe sine, dar și mediul înconjurător. Încă de la primele interacțiuni cu jucăriile, bebelușii intră în procesul de dezvoltare pentru că își descoperă simțurile, aud sunete noi, văd culorile etc. Foarte important în acest proces este să ne asigurăm că îi punem la dispoziție copilului nostru, jucăriile potrivite pentru gradul său de dezvoltare și pentru abilitățile lui.

Tipuri de jucării care nu trebuie să îi lipsească unui copil

Puzzle-urile

Este una din modalitățile de joc cu cele mai importante beneficii asupra dezvoltării unui copil. Atunci când el încearcă să asambleze un puzzle, își dezvoltă abilitățile motorii fine, coordonarea mână-ochi, gândirea strategică și, nu în ultimul rând, își va îmbunătăți atenția și concentrarea. De asemenea, dacă vorbim, de exemplu, despre un puzzle cu o imagine a unui obiectiv turistic, cu siguranță cel mic va fi curios să afle mai multe despre acesta, astfel îmbogățindu-și cultura generală și limbajul.

Jucării Montessori

Aceste jucării sunt foarte populare pentru că stimulează simțurile copiilor și îi determină să se implice în activități specifice vârstei lor. Ele îi oferă copilului posibilitatea de a explora independent și intuitiv mediul înconjurător, dezvoltându-și singur întregul potențial. Jucăriile Montessori imită foarte bine realitatea, astfel că cei mici au posibilitatea de a experimenta situații din viața cotidiană. De asemenea, pentru că se pune accentul doar pe o abilitate a copilului, acestea contribuie la bazele unui mod de învățare mai avansată ulterior. Poți da click aici pentru a vedea gama de jucării Montessori pe care Deajoaca.ro o pune la dispoziție.

Jocurile de construcție

Odată ce micuțul tău poate apuca obiectele cu mâna, îi poți integra în rutina de joacă și cuburi de construcție. Acest tip de joc, pe lângă faptul că are aceleași beneficii pe care le are și un puzzle, dezvoltă și orientarea în spațiu, îi provoacă gândirea și îi pune la contribuție imaginația. Jocurile de construcție pot fi jucate și în echipă, ceea ce îl va ajuta să comunice și să coopereze cu adulți sau cu alți copii.

Instrumente muzicale

Poate că nu te-ai gândit până acum, însă instrumentele muzicale stimulează intens creierul unui copil. Acestea au numeroase beneficii: dezvoltă simțurile, abilitățile de vorbire, de ascultare și îi cresc încrederea în sine.

Jucării educative

Gama de jucării educative nu ajută numai la progresul copilului din punct de vedere fizic și psihic, ci contribuie și la dezvoltarea comunicării, empatiei și la descoperirea talentelor. Pe lângă toate acestea, copilul sigur se va distra pe cinste și va fi încântat de astfel de jucării.

Însă, pentru a ajunge la rezultatele dorite, trebuie să ne asigurăm că îi oferim copilului jucăriile destinate vârstei și sexului lui, dar ținând cont și de preferințele și abilitățile pe care deja le are. Pe www.deajoaca.ro găsești o gamă variată de jucării educative la prețuri foarte bune.

Este de la sine înțeles cât de importante sunt jucăriile în viața celor mici. Așadar, fii atent întotdeauna ce alegi să cumperi și nu uita să citești descrierile produselor.

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.