Tinerii de până la 35 de ani pot primi de la stat teren gratuit

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vești bune pentru tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Aceștia pot solicita administrației publice de care aparțin să primească 1.000 de mp, unde își pot ridica o casă.
Ei au însă obligația să înceapă construirea locuinței în maximum un an.
Cea care reglementează atribuirea suprafeței de teren este Legea 15/2003.
Aceste suprafețe de teren pe care ar trebui să le primească tinerii care solicită fac parte din domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale.
Unul dintre aspectele pentru care cei care se încadrează în aceeastă categorie, dar nu solicită ajutor, este pentru că nu cunosc detalii despre acest lucru.
– Trebuie împlinită vârsta de 18 ani;
– la data depunerii cererii, precum și la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosință a unui teren, cât și în alte localități.
Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unității administrativ-teritoriale în care solicitantul își are domiciliul și va fi însoțită de următoarele documente:
– copie de pe certificatul de naștere;
– copie de pe actul de identitate;
– declarația solicitantului, pe propria răspundere, că nu deține sau că nu a deținut în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe.
teren-de-casa-gratuit-pentru-tineri-1a
AL PRESS
Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Toate drepturile rezervate AL LUGOJPRESS 2024 | Actualitatea Online