Timișul, pe locul 17 în topul județelor cu cea mai mare creștere a interesului pentru centralele de apartament

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La nivelul intregii tari, pretul gigacaloriei s-a majorat constant in ultimii 4 ani (in unele judete a crescut chiar si cu 50%), media nationala fiind de 10%. Acest lucru se reflecta in mod direct in cresterea preturilor la caldura.

In prezent, populatia beneficiaza de preturi mai mici decat cele reale datorita subventiilor pe care le ofera statul. Acest lucru se poate schimba insa in orice moment, data fiind legislatia europeana. In acest context, precum si din pricina faptului ca sistemul centralizat de incalzire este invechit si nu mai poate face fata in multe judete, au devenit din ce in ce mai populare centralele termice de apartament.

Desi nu exista la nivel national statistici oficiale relevante cu privire la acest domeniu, cu ajutorul datelor oferite de Google, specialistii Berluni.ro au efectuat o cercetare de piata dedicata situatiei din judetul Timis. In primul rand, s-a analizat modul in care a evoluat, in ultimii doi ani, interesul locuitorilor din judetul Timis pentru debransare de la reteaua centrala de termoficare. Luand in calcul volumul de cautari pe Google cu privire la procesul de debransare si costurile aferente acestei operatiuni, studiul releva faptul ca atentia timisenilor a ramas neschimbata fata de acest aspect.

Totodata, au fost analizate preferintele timisenilor pentru principalele tipuri de centrale de apartament: electrice si pe gaz (in condensatie). In acest sens, pe primul loc in atentia timisenilor se situeaza centralele termice pe gaz (in condensatie), aici fiind o crestere de 50.35% in perioada iunie 2015-iunie 2016, in timp ce interesul pentru modelele electrice s-a majorat cu 19.89%. Acest lucru plaseaza Timis pe locul 17 la nivel national in topul judetelor care manifesta cea mai mare crestere a interesului pentru centralele de apartament.

Atunci cand vine vorba despre avantajele montarii unei centrale termice de apartament, beneficiile sunt evidente, costurile mai mici la intretinere, eficienta si posibilitatea de a regla temperatura dorita fiind doar cateva dintre ele.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o centrala termica?

“Sunt importante caracteristici precum puterea, randamentul, eficienta energetica si raportul calitate / consum / eficienta / pret. De aceea, cele mai populare branduri de centrale sunt Ariston, Vaillant, Imergas, Ferroli, Viessman, Buderus”, a declarat Adrian Bargaoanu, Online Manager Berluni.ro

AL PRESS

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.