Tichetul de masă de 15 lei și ziua liberă de 1 iunie, legi promulgate de președintele Iohannis

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite majorarea tichetului de masă până la 15 lei, față de 9 lei cât este în prezent, angajatorul putând să aleagă dacă va păstra valoarea actuală a tichetului sau îl va majora.

Legea pentru modificarea art. (3) alin. (1) din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă prevede că „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

Klaus Iohannis a mai promulgat legea de modificare a Codului Muncii, prin care ziua de 1 iunie – Ziua Copilului, devine zi nelucrătoare.

Prin promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, devine sărbătoare legală.

Propunerea legislativă urmărește să îmbunătățească relația dintre copiii și părinții din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Ziua de 1 iunie – Ziua Copilului – se va adăuga celorlalte sărbători legale: 1 și 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române; prima și a doua zi de Paști; 1 mai; prima și a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României; 1 Decembrie; prima și a doua zi de Crăciun.

Codul Muncii mai prevede și două zile libere pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

 

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.