Thriller la Sala Sporturilor: C.S.M. Lugoj – C.V. Unic Piatra Neamț = 3 : 2

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

C.S.M. Lugoj – C.V. Unic Piatra Neamț = 3 : 2 (23:25, 25:15, 19:25, 25:23, 15:10)

Un meci disputat în condiții speciale: o întâlnire între două echipe echilibrate ca valoare, vecine de clasament final în ultimii șase ani. Pornite la start în fața unor adversari mult mai bine cotați în primele două etape (oasptetele, cu Blajul și Dinamo, Lugojul, cu Târgoviște și CSM București), avide așadar după primele puncte teoretic abordabile. Unul din jocurile cheie, gen “care pe care”, în care punctele și seturile contează dublu, într-o zonă 6 – 12 mai fierbinte și periculoasă ca oricând. Un meci al nervilor întinși la maximum, cu presiune din start, având în vedere miza obținerii primei victorii. Din fericire pentru spectacol, unul în care sala a aplaudat în picioare ultimele puncte și reușita de la final.

Asta încât după setul trei, când oaspetele, mai omogene și motivate, conduceau cu 2:1 și s-au distanțat la 19:14,  exista varianta ca Lugojul să nu obțină vreun punct din confruntarea de duminică. Până la momentul respectiv, Elena Zaharia – Lăpușneanu (mulți ani cea mai bună voleibalistă a României) și Ana Maria Hambele (fostă sportivă a Lugojului) au fost de neoprit, punctând în forță de câte ori au avut ocazia, iar Sorina Buz, Adriana Bobi (campioană cu Blajul anul trecut) și Gabriela Dancu (ex-Craiova, unul din numele care au refuzat în această vară un transfer la Lugoj) și-au dovedit maturitatea dobândită în mulți ani de prezențe pe prima scenă. După șase ani de victorii lugojene se contura un rezultat de nedorit, dar perfect în concordanță cu ceea ce se întâmplase pe teren. Asta deși, de cealaltă parte a fileului, secunzii Rus și Bălae evoluaseră eficient, insuficient însă în lipsa blocajului și a unui serviciu ce nu pusese destule probleme în preluarea oaspetelor.

Extrem de spectaculos, jocul s-a schimbat de la acest scor, punctele slabe ale lugojencelor transformându-se brusc în atu-uri. Diferența menționată nu avea dealtfel cum să fie anulată decât printr-un joc la risc în toate fazele lui, lucru care s-a și întâmplat. Serviciile foarte bune ale Gabrielei Bălae și evoluția de excepție a Ramonei Rus (37 de puncte realizate, 32 din atac!), secondate de atmosfera de revenire a echipei alături de un public furibund, au dus la o răsturnare de situație mai rar întâlnită, în care desfășurarea ostilităților în setul cinci, decisiv, a fost o consolare binemeritată pentru suferința din prima oră și jumătate de joc. Bucurie mare la final în tribune și în tabăra lugojeană, stupoare și lacrimi în cea nemțeană, după două ore și jumătate de volei jucate pentru primele puncte în clasament, într-un meci cu evoluții fluctuante de ambele părți.

În contextul rezultatelor înregistrate în acest început de sezon, ni se confirmă din nou afirmațiile din fiecare articol de volei: va fi cel mai puternic și cel mai greu campionat la care C.S.M. Lugoj a luat parte în prima ligă în istoria sa. Atât la podium, unde se bat cinci echipe (cu un ușor avantaj pentru Blaj, Târgoviște și CSM București), cât și în zona următoarelor șapte, nu există favorite certe în întâlnirile directe. Pentru a reuși  rezultatul pe care ni-l dorim cu toții, menținerea colectivului la nivelul cîștigat atât de greu în ultimii ani, e nevoie ca lucrurile să decurgă, organizatoric, la nivel normal, decent măcar.

Deocamdată, din cauzele știute, acest lucru ne se poate realiza. Atâta timp cât  aportul celor două surse din 2016  (Primăria-Consiliul Local Lugoj și sponsorii voleiului, chiar dacă ambele depășindu-și sumele promise la startul de an calendaristic) nu poate asigura, până la data aceasta, decât circa 65% din necesarul exprimat ca buget. Procentul – diferență este în fapt parte din suma votată, anunțată și neacordată de Consiliul Județean Timiș către C.S.M. Lugoj în 2016. Și, în lipsa acesteia, anul nu va putea fi încheiat în condiții apropiate de normalitate. Cu consecințe greu de surmontat.

Din punct de vedere al echipei, sperăm ca din următoarele două jocuri pe teren propriu să aducă puncte în clasament, liniște și sănătate tuturor componenților lotului sportiv. Lucru de care, din păcate, n-am avut parte în ultima perioadă.

Următoarele zile până la finalul anului vor fi cu siguranță foarte grele. E necesar ca ele să aducă soluții  pentru ca activitatea să poată continua. Să sperăm că așa va fi.

C.S.M Lugoj

Ionela Canea, Ramona Rus, Krista DeGeest, Gabriela Bălae, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Olga Krasteva, Sophie Godfrey, Lorena Ciocian, Natalia Preda, Daiana Roman,  Noemi Csilag, Arina Ivașcu, Denisa Jucu.

Pe banca tehnică: Valerijan Luka (antrenor principal), Uglesa Segrt (antrenor secund), Vasile Canea (preparator fizic).

C.V. Unic Piatra Neamţ

Gabriela Dancu, Elena Lăpușneanu-Zaharia, Irina Andreica, Adriana Bobi, Alexandra Pintea, Sorina Buz, Mădălina Popîrda, Ana-Maria Hambele, Andreea Bulai, Raluca Cloșcă, Alexandra Ciucu.

Pe banca tehnică: Mihaela Voivod (antrenor principal),  Rareș Gavril (antrenor secund)

Au condus partida:  Alin Mateizer (Ploiești), Valentin Besoi (Rm. Vâlcea). Observator F.R.V. : Dan Blaha (Curtea de Argeș)

 

Rezultatele etapei a III-a:

S.C.M.Univ. Craiova – CSM București =  0 : 3 (18:25, 18:25, 14:25)

Volei Alba Blaj  –  Dinamo București = 3 : 0 (25:15, 25:16, 25:23)

Știința Bacău – Medicina Tg. Mureș = 3 : 0 (25:14, 25:13, 25:20)

Penicilina Iași –  C.S.U. Galați = 3 : 0 (25:20, 25:10, 25:15)

S.C.M.U. Pitești – C.S.M. Târgoviște =  0 : 3 (16:21, 21:25, 15:25)

C.S.M. Lugoj – Unic Piatra Neamț = 3 : 2 (23:25, 25:14, 19:25, 25:23,15 :10)

 

Cupa României, 24 octombrie:   Penicilina Iași – Medicina  Tg. Mureș = 3 : 2  (25:22, 25:19, 16:25, 19:25, 17:15)se califică Penicilina

 

Etapa viitoare (sâmbătă, 29.10):

Volei Alba Blaj – CSM Lugoj

C.S.M. Târgoviște – Penicilina Iași

Unic Piatra Neamț – S.C.M.Univ. Craiova

CSM București – S.C.M.U. Pitești

C.S.U. Galați – Știința Bacău

Dinamo București – Medicina Tg. Mureș (orele 11,45, direct Digisport)

 

Foarte important!

Pentru C.S.M. Lugoj urmează în săptămâna viitoare trei jocuri în propria sală, pe care vă invităm să le urmăriți la Sala Sporturilor:

  • primul în etapa a cincea, miercuri, 2 noiembrie, de la orele 18,30, cu Dinamo București.
  • al doilea, joi, 3 noiembrie, cu începere de la orele 15,00, contra aceleiași formații, în Cupa României (eliminatoriu).
  • ultimul, în week-end, sâmbătă, 5 noiembrie, în etapa a șasea, tot în Lugoj, împotriva Universității Craiova.

 

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.