The New York Times, cel mai mare site de ştiri din SUA, primește 100 de milioane de dolari de la Google

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

The New York Times, care are cel mai mare site de ştiri din Statele Unite ca volum de trafic, primește aproximativ 100 de milioane de dolari de la Google pe parcursul a trei ani. Este vorba de un acord mai mare, care permite companiei-mamă Alphabet să preia articolele NYT pe platformele sale. The New York Times și-a anunțat înţelegerea cu Google la începutul acestui an. Publicaţia a spus că este vorba de un acord mai mare care include distribuție de conținut și subscripţii, precum și utilizarea instrumentelor Google pentru marketing și publicitate.

The New York Times, cel mai vizitat site de ştiri din SUA, a refuzat să ofere detalii. La fel şi Google. Înţelegerea presupune includerea site-ului New York Times în Google News Showcase, o platformă unde publisherii sunt plătiţi pentru afişarea conținutului, dar şi pe alte platforme Google.  New York Times rămâne cel mai mare site de ştiri din SUA după număr de vizite: 452 de milioane în luna martie 2023, potrivit datelor similarweb. New York Times a fost urmat de cnn.com, cu 446 de milioane de vizite în luna martie 2023, foxnews.com (305,6 milioane de vizite) și msn.com (297,8 milioane de vizite) şi nypost.com cu 164 de milioane. Fox News a urcat cu un loc în clasamentul din martie.  Potrivit The Wall Street Journal, acordul cu Google le oferă celor de la New York Times o sursă suplimentară de venituri, într-o perioadă în care publisherii de știri se pregătesc de o încetinire a pieței de publicitate. Compania a înregistrat venituri de 2,31 miliarde de dolari anul trecut, în creștere cu 11% față de anul precedent. De asemenea, atenuează veniturile pierdute după ce, anul trecut, Meta, compania-mamă a Facebook, le-a spus publisherilor că nu va reînnoi contractele pentru preluarea  conținutului în feedul de Facebook News.

Meta a pătit peste 20 de milioane de dolari anual către New York Times. Google News Showcase nu a fost încă lansat în SUA, dar este disponibil în alte țări, inclusiv în România. Compania News Corp, care deţine şi The Wall Street Journal, se numără şi ea printre publishierii care au încheiat anterior acorduri cu Google cu privire la Showcase. News Corp a anunțat la începutul anului 2021 un acord pe mai mulți ani cu Google care va genera un venit anual combinat de peste 100 de milioane de dolari. News Corp deține siteuri de știri în Australia și Marea Britanie, precum și siteurile Barron’s, MarketWatch și New York Post în SUA. Numeroşi publisheri care s-au luptat cu Google și Facebook pentru veniturile din publicitate online au criticat companiile pentru că nu plătesc pentru conținutul de știri care este prezentat și distribuit pe platformele lor.

Carmen Melania BIZĂU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.