Tensiuni în Primăria Lugoj. „Luna de miere s-a terminat”. „Vor pleca destul de mulți!”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Angajații Primăriei Lugoj așteaptă, cu sufletul la gură, noua organigramă a instituției. Documentul se află în lucru și va fi supus votului într-o ședință care va avea loc probabil în această lună.

Primarul Claudiu Buciu a refuzat să facă public numărul funcționarilor care vor fi concediați, folosind doar expresia „vor pleca destul de mulți”.

Buciu a declarat că nu a venit la primărie să „taie capete” și că un an de zile a avut răbdare ca toți angajații să răspundă noului regim de lucru, însă „luna de miere s-a terminat”.

„O parte dintre cei care nu se mai regăsesc în noua organigramă vor fi preluați de societățile Primăriei, dar o parte nu!

Nu este ușor să lași pe cineva pe drumuri, ori dacă cineva este competent nu rămânea pe drumuri și aveam toată deschiderea să lucreze aici, chiar dacă nu era de acord cu mine și nu gândește ca mine, pentru că eu nu dețin adevărul absolut.

Cine va pleca, o merită! Garantez! Incompetența este primul motiv pentru care vor pleca”,

a declarat Buciu. Primarul Lugojului a mai precizat că cele mai mari schimbări vor avea loc în cele trei direcții: Casa de Cultură, Poliția Locală și Urbanism.

Toate aceste departamente au fost sau urmează fie reorganizate, la conducerea lor urmând să fie puși oameni noi.

Un caz special este cel de la Casa de Cultură. Acolo, o parte dintre cei care pleacă vor fi nevoiți să înapoieze și 15-20 la sută din sumele primite ca salarii, pe ultimii trei ani, după ce Curtea de Conturi a considerat că aceștia au fost încadrați greșit și au primit mai mulți bani decât le permitea legea.

Toți angajații care se află în această situație au posibilitatea să conteste decizia în instanță.

Denisa GREGA

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.