Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu”, prezență remarcabilă la festivalurile de teatru din țară

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 29 septembrie-1 octombrie 2017, s-a desfăşurat, la Medgidia, Festivalul Naţional de Teatru „Tanța și Costel”, ediția a VI-a.

La invitația Primăriei Municipiului Medgidia, Casei de Cultură „I. N. Roman” și a Garnizoanei Medgidia, teatrul lugojean a participat la acest festival alături de Teatrul „Thetis” din Medgidia, Teatrul „Din culise” Reghin, Teatrul „Pro Actoria” din Mediaș, Teatrul „Dan Alecsandrescu” Roman, Teatrul „Redoute” din Brașov, Teatrul „ArtArm” Iași, Teatrul „Skepsis” Alba Iulia și Teatrul Cercului Militar Buzău, în total 9 spectacole din dramaturgia clasică şi contemporană, românească şi universală. Spectacolul actorilor lugojeni, „Hangița”, de C. Goldoni, în regia Mariei Voronca, a fost răsplătit cu îndelungi aplauze de către spectatori, care au umplut până la refuz sala Cercului Militar Medgidia, fiind considerat, în unanimitate, la festivitatea de închidere, cel mai bun spectacol din festival.

De la Medgidia, artiștii lugojeni s-au deplasat la porțile Deltei Dunării, în frumosul oraș Tulcea, pentru a participa, în perioada 2-5 octombrie, la Festivalul Internațional de Teatru „Tragos”. Ajuns la ediția a XV-a, acest important festival se adresează teatrelor profesioniste din țară și străinătate, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” fiind singurul teatru neprofesionist invitat în festival, alături de Teatre din București, Târgu Jiu, Galați, Piatra Neamț, Baia Mare, Constanța, Giurgiu, Suceava și Odessa, Ucraina. Cu toate acestea, la piesa „Hangița”, prezentată de actorii lugojeni pe scena Teatrului „Jean Bart” Tulcea, s-au vândut toate biletele puse în vânzare de către organizatori, spectacolul bucurându-se de un succes extraordinar în rândul spectatorilor, jocul lugojenilor ridicându-se sau chiar depășind nivelul la care se ridică un spectacol prezentat de către un teatru de stat.

Reveniți din acest reușit periplu artistic, actorii lugojeni se vor pregăti pentru a se deplasa, în perioada 13-15 octombrie la Festivalul Național de Teatru „Din culise”, ediția a III-a, de la Reghin. La invitația organizatorilor, Primăria Municipiului Reghin, Consiliului Local Reghin și a Casei de Cultură „George Enescu” Reghin, teatrul lugojean va prezenta piesa pentru copii „Pinocchio”, de C. Collodi, în regia lui Dan Mirea, alături de teatre din Mediaș, Medgidia, Sighetu Marmației, Roman, Brașov și Reghin.

Tudor TRĂILĂ

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.