Teatrul Basca pune în scenă un spectacol de teatru cu copii surzi prin proiectul ”Dincolo de cuvinte”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Teatrul Basca se pregătește pentru o nouă premieră. Publicul este invitat vineri în 25 februarie 2022, de la ora 18.00, la sediul teatrului din Piața Traian, la spectacolul Puf buf. Cu multă pasiune, răbdare și perseverență, reprezentanții teatrului au lucrat în ultimele luni la primul spectacol realizat cu copii fără auz, în cadrul proiectului ”Dincolo de cuvinte”. Premiera din 25 februarie va fi urmată și de o a doua reprezentație luni, în 28 februarie, de la ora 18.00, tot la teatrul Basca.

Spectacolul Puf buf aduce pe scenă 10 copii surzi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Pufan” din Timișoara. Un teatru de tip bufonadă, plin de culoare, muzică originală, veselie, potrivit atât pentru copii cât și pentru adulți, cam așa s-ar traduce în câteva cuvinte Puf buf. Spectacolul propune o călătorie prin diferite colțuri ale lumii, în căutarea unui sens, unui sunet, sau a unei stări, folosind costume colorate, muzică și mișcare, fără a se folosi de text.

Proiectul „Dincolo de cuvinte” vine ca un răspuns la o cerere a unui grup de persoane surde din Timișoara de a aduce cultura în viața lor. Deși persoanele cu diferite dizabilități de auz, văz sau locomotorii, nu frecventează spațiile sau evenimentele culturale din oraș, unele dintre ele și-ar dori asta, dar din lipsa accesibilizării renunță. Spectacolul Puf Buf produs în cadrul acestui proiect materializează dorința copiilor surzi de a experimenta lumea teatrului, de a explora noi metode de interacțiune cu lumea, de a fi văzuți, auziți, și în final, de ce nu, aplaudați.

Spectacolul din 25 februarie de la teatrul Basca va fi prima reprezentație dintr-un turneu organizat în cadrul proiectului ”Dincolo de cuvinte”, urmând și alte reprezentații în Arad, Oradea și Cluj Napoca în luna martie, însoțite de cursuri de limbaj mimico gestual. Accesul la spectacole se face prin rezervare, în limita locurilor disponibile. Detalii complete pe pagina teatrului Basca.

„Dincolo de cuvinte” este un proiect derulat de Asociația Solidart (teatrul Basca), și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.