Țara Făgetului – istorie, spiritualitate, turism

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Va apărea în curând, la Editura Eurostampa, din Timișoara, volumul „Țara Făgetului, istorie, spiritualitate, turism”, realizat de Dumitru Tomoni și Gabriela Vidoni.

„Lucrarea prezintă cadrul natural, obiectivele de interes turistic, evolutia istorică, culturală și spirituală a nord-estului Banatului, spațiu ce s-a impus atât în mentalul colectiv cât și în cercetările sociologice, etnografice și istorice drept Țara Făgetului sau zona Făgetului, dat fiind faptul că începând cu secolul al XVIII-lea Făgetul a devenit cea mai importantă localitate, fiind centrul districtului, protopopiatului, cercului, plășii sau raionului ce-i purta numele.

Volumul se adresează deopotrivă specialiștilor interesați de istoria, cultura și spiritualitatea acestei zone distincte a spațiului bănățean, dar și celor care doresc să cunoască obiectivele turistice, potențialul turistic natural, dar și antropic al Țării Făgetului.

În același timp, lucrarea a rectificat data primei atestări documentare a multor așezări din această zonă, chiar dacă erorile au fost rostogolite ani de-a rândul în multe materiale de prezentare și nu o dată au stat la baza unor sărbători decise de autoritățile locale”, spune Dumitru Tomoni. (N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.