Susține muzica de calitate! Susține Radio Clasic!

Share Button

RADIO CLASIC participã la concursul de frecvențe radio organizat de Consiliul Național al Audiovizualului începând cu 19 iunie.

RADIO CLASIC  propune Consiliului Național al Audiovizualului un proiect editorial aparte:

Un post de radio generalist, cu un puternic accent cultural, ce oferã un spațiu generos muzicii clasice dar și genului crossover, alãturi de o platformã culturalã dedicatã spațiului cultural românesc.

România nu poate face excepție de la țãrile europene care au posturi de radio specializate, dedicate muzicii clasice sau muzicii de jazz. Din pãcate, peisajul audiovizual românesc, și cu precãdere radioul, este dominat de un singur gen muzical iar conținutul editorial este în cea mai mare parte sub nivelul standardelor jurnalismului de radio. Dorim sã facem loc în media româneascã unei oferte radio premium” – Andrei Enescu, directorul postului.

O atenție specialã va fi acordatã de RADIO CLASIC programelor informative, educative și culturale. “Dorim sã oferim publicului românesc informația de care are cu adevãrat nevoie. Alãturi de buletine de știri în programele noastre vor fi incluse analize economice și financiare, editoriale ale unor cunoscuți jurnaliști, sau analize de politicã externã. Toate subiectele vor fi tratate respectând principiile exprimãrii pluraliste de idei și opinii, protejarea demnitãții umane, a dreptului la propria imagine, protejarea culturii și a limbii române. “ – Horia Romanescu, director știri și programe.

Programul muzical va fi alcãtuit în mare parte din cele mai cunoscute lucrãri de muzicã clasicã, în interpretãri celebre, precum și lucrãri din alte genuri muzicale.

Radio Clasic este partener al Festivalului Internațional “George Enescu”, al celebrei London Symphony Orchestra, Orchestrei Mariinski, dirijate de Valery Gergiev și al Ansamblului Hesperion XXI, condus de Jordi Savall.

www.clasicradio.ro

Radio Clasic- Un Radio în Culori.

Susține muzica de calitate! Susține Radio Clasic!

AL PRESS

719

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.