Studenți din cele mai bune universități din România, la YAA Business School

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După 2 ani de activitate studențească, asociația Young Accountants Association a organizat la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara o școală de business, la care au participat 20 de studenți veniți din cele mai bune universități din România: Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea din Craiova și Universitatea de Vest din Timișoara.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni, în perioada 12-18 septembrie 2016. De luni până vineri, participanții au avut parte de o serie de workshopuri și studii de caz interactive pe subiecte din domeniul contabilitate, audit, fiscalitate și controlling, dar și antreprenoriat sau dezvoltare personală. Seara a fost dedicată activităților recreative, de la turul orașului, și până la plimbări cu hidrobicicleta pe Bega.

La eveniment au fost prezente marile companii (PricewaterhouseCoopers, KMPG, EY, Deloitte, Accenture, Hella) dar și organismele profesionale care promovează profesia contabilă (ACCA, CECCAR). YAA Business School s-a încheiat cu o excursie la cetatea Deva și la castelul Corvinilor de la Hunedoara.

Deși evenimentul se află la prima ediție, implicarea și dragostea studenților pentru contabilitate nu au rămas neapreciate. La deschiderea oficială a evenimentului, din data de 12.09.2016, Ovidiu Constantin Bunget, președinte CECCAR, filiala Timiș și cenzor al asociației studențesti a urat o săptămână frumoasă tuturor studenților participanți la YAA Business School, dar nu a uitat să felicite și echipa de organizare formată din studenți la a căror dezvoltare profesională a contribuit:

“Sincere felicitări dragi membri ai Young Accountants Association pentru ceea ce faceți în folosul comunității studențești! Am crezut și cred în sinceritatea, puterea voastră de muncă, dar mai cu seamă în capacitatea de a mobiliza energii pozitive! Pentru Universitatea de Vest din Timișoara sunteți un model de excelență profesională, altruism și succes!”

Vineri seara, cu ocazia galei de absolvire, organizatorii evenimentului au fost felicitați de către Ovidiu Megan, prorector al Universității de Vest din Timișoara, acesta spunând că YAA Business School a fost un eveniment cu adevărat reușit. De asemenea, Roxana Diaconu, controlling manager în cadrul Hella România a declarat:

„Mi-a făcut plăcere să văd studenți interesați, care puneau multe întrebări, dar care veneau și cu răspunsuri argumentate. Mă bucur că FEAA face astfel de acțiuni care îi aduce pe studenți mai aproape de real life”.

Mesajul fondatorilor: YAA răspunde nevoii studenților de acces la un cadru non-formal de învățare în domeniul contabil. Proiectul YAA Business School a reprezentat o provocare pentru noi, dar totodată un vis pentru care am luptat și care cu ajutorul partenerilor noștri a putut fi îndeplinit. Ambițiosi, responsabili și pasionați de contabilitate, am dorit să împărtășim experiențele și ideile noastre și împreună să realizăm un lucru grandios și anume o școală de business. Mulțumim partenerilor nostri pentru că au avut încredere în noi și ne-au sprijinit atât financiar, cât și cu informațiile oferite în cadrul evenimentului. Suntem de părere că numai cu ajutorul acestora, studenții pot pune în aplicare ceea ce domnii profesori ne transmit la cursuri și seminarii. Vă așteptăm și la următoarele evenimente!

Anca Ioana Brîndușe, Mariana Cristina Bulucea

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.