
Cuvintele noi intrate în vocabularul oamenilor de pretutindeni în ultimii ani, cum ar fi Metaverse, Cloud sau inteligență artificială, ne oferă noi perspective asupra derulării vieții noastre de acum înainte.
Termeni precum încredere digitală, cybersecuritate, blockchain, realitate augmentată, realitate virtuală, internetul comportamentelor, genomica și multe altele similare vor converti toate domeniile de activitate și de interacțiune a oamenilor cu inteligența artificială.
La ce impact să ne așteptăm în diverse domenii de interes larg?
De la industria auto, la cea din sănătate, de la cursuri online, la jocuri de orice tip pe platforme online extrem de tehnologizate, de la cumpărăturile făcute în orice colț al lumii până la ședințele între marii conducători, securizate cu tehnologii de cel mai înalt nivel, practic viețile noastre sunt integrate extrem de puternic cu inteligența artificială.
Impactul va fi unul extrem de puternic, deoarece studiile arată că până la finalul acestui deceniu mai mult de jumătate din populația globului va utiliza în mod activ toate instrumentele guvernate de inteligența artificială.
Am urmărit cu interes propunerile de strategii tehnologice care se anunță a transforma decisiv în special zonele de online active cum ar fi shopping online sau jocurile de pe platforme de tipul casino.netbet.ro/sloturi.
Cei care nu se vor alinia din mers vor rămâne în conul de umbră proiectat de dezvoltarea galopantă a tuturor aplicațiilor și device-urilor smart care preiau multe dintre activitățile umane.
Chiar și raporturile de muncă vor fi puternic impactate de aceste strategii tehnologice care preiau rapid rolurile umane.
Psihologi, avocați, profesori, angajatori, toți se întreabă cum va arăta viitorul apropiat în interacțiunea noastră din ce în ce mai serioasă cu universul virtual. Oare vom fi concediați de un program de inteligență artificială care nu cunoaște zicala ”a greși este omenește”?
Sau vom fi refuzați de restaurantul din colțul străzii la următoarea comandă online de pizza sau burgeri pe motiv că avem colesterolul prea mare?
Poate că unele par simple glume sau bancuri acum, dar statistica arată că datele personale sunt accesate de programele inteligente pentru rezultate cât mai bune în orice domeniu de activitate, de la sănătate și până la identificarea preferințelor în materie de filme sau jocuri online.
Nu ești online, deci nu exiști?
Deja nu mai este doar o glumă între prietenii care au sau nu cont pe platformele online de socializare. Practic orice persoană trebuie să își decline identitatea în interacțiunea cu entitățile online, cu toate datele necesare efectuării de tranzacții cu diferite scopuri.
Aceste elemente ale protecției datelor personale trebuie atent luate în considerare la orice accesare de site-uri noi pentru orice tip de activitate.
În plus este bine să fiți la curent cu cerințele legislației europene referitoare la consimțământul pe care îl exprimați cu privire la utilizarea datelor dumneavoastră în orice situații viitoare, deoarece aveți dreptul de a solicita securizarea sau protejarea datelor astel încât să nu fie divulgate către terțe persoane.
Sfatul nostru este să vă asigurați permanent că toate elementele care țin de identitate, conturi bancare personale, număr de telefon sau cod numeric personal sunt protejate în interacțiunile pe care le veți avea de acum înainte în mediul online.
Lasă un răspuns