Strângeți, fraților, cureaua! [Un editorial de Dan Timaru]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Într-un articol anterior afirmam că plafonarea adaosului comercial la anumite alimente nu a fost decât un fâs politic. Acum revin și completez, spunând că acest fâs anunță de fapt un mare rahat, pe care guvernanții sunt pe cale să-l facă cadou seniorilor.

Este vorba despre pensii. De câțiva ani, politicieni de tot soiul își rup cămășile de pe ei prin diferite studiouri de televiziune de grija pensionarilor și ale lor pensii de nimic. Părinții noștri… bunicii noștri… bieții de ei… și dă-i cu jelitul în fața națiunii, precum în tragediile antice.

Ar fi de plâns dacă nu ar fi comic, dar nu putem nici râde, pentru că situația este tragică. Ciudat este faptul că recalcularea pensiilor și eliminarea inechităților dintre ele nu se mai termină. Măi, frate, mă tot întreb cu ce sculă de calcul lucrează ministrul de resort?

Eu cred că folosește un abac și pe când e aproape gata cu calculele îi sar bilele pe jos și se duce dracului toată munca. Până adună omul bilele, până le sortează pe culori și le pune la loc, normal că trec anii. Apoi iar o ia de la început, până când un Dorel de la pensii iar strică mașinăria.

Ce să mai spunem despre cei din parlament, care au și ei Dorelul lor!? Cum stă gata să iasă o nouă lege a pensiilor, vine ăsta și o sparge. Și uite așa, dă-i și luptă, frățicule, pentru drepturile pensionarilor, care între timp, din bun simț și înalt spirit civic, iau cu asalt cimitirele.

Bătaia de joc continuă, veselă și zglobie, pe plaiul carpatin. Abureala asta cu pensiile face parte dintr-un scenariu bine pus la punct de către politicieni. Adevărul este clar ca lumina zilei: nu mai sunt bani nici pentru mărirea pensiilor și nici pentru mărirea salariilor.

Visteria țării a fost spoliată de băieții deștepți de pe Dâmbovița. Noile taxe, impozitele și inflația galopantă  vor spulbera bruma de mărire și tot circul ăsta cu creșterea va avea un efect dezastruos asupra nivelului de trai al românilor de rând. Cu toate astea, diriguitorii noștri ne dau asigurări că totul va fi bine și îndeamnă la cumpătare.

Pe înțelesul tuturor, cumpătarea asta s-ar traduce în: strângeți, fraților, cureaua! Îndemnul ăsta îl tot aud de când mă știu.

Am fost înregimentat în generația de sacrificiu cu care am mărșăluit de-a lungul celor două orânduiri sociale cu care m-a fericit soarta și de-a lungul timpului mi s-a dezvoltat simțul de a citi printre rânduri, așa că și de astă dată  pot descifra adevăratul mesaj al guvernului, care sună cam așa: strângeți, fraților, cureaua!

Precizăm numai atât: Nu la burtă, ci la gât!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.