știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Săptămâna trecută, un locatar dintr-un bloc de pe malul Timişului a fost uimit când a deschis robinetul și a văzut că în chiuvetă curge apă de culoare de culoarea cafelei. Reprezentanții Meridian 22 susţin că aceste cazuri sunt izolate şi se întâmplă, de obicei, acolo unde echipele societăţii intervin. Explicația este că vineri, la blocul 29, a avut loc avut o intervenţie, a fost spart branşamentul şi a fost închisă jumătate din strada 1 Decembrie. „Când opreşti şi porneşti apa, aşa se întâmplă”, au declarat Reprezentanții Meridian 22 Lugoj.

♦ Programată pentru săptămâna trecută, recepţia la ştrand a fost amânată din cauza minivacanţei de Sf. Maria. Primarul Francisc Boldea a spus că se va face în săptămâna care urmează şi că, după aceasta, constructorul va avea 30 de zile în care să remedieze eventualele nereguli ce vor fi cuprinse în Anexa 2, a contractului. Întrebat când se va inaugura ştrandul, Boldea a admis că lugojenii vor putea face baie abia de anul viitor. “Vom face inaugurarea la 1 mai 2019.”, a mai spus primarul Lugojului.

♦ Administrația locală a început verificarea terenurilor lăsate în paragină, de pe teritoriul Lugojului. Funcționarii primăriei împreună cu agenții Poliției Locale au ieșit pe teren să verifice îngrijirea suprafețelor cu vegetație aflate în propritate. Până acum au fost identificate 15 terenuri pline de buruieni. Acțiunea va continua până la finele lunii august, apoi vor fi notificați proprietarii și se vor lua măsurile care se impun. După primirea notificării, proprietarii de terenuri vor avea o lună la dispoziție ca să și le curețe. În cazul în care nu vor face acest lucru, vor fi sancționați cu majorarea impozitului pe anul viitor.

♦ Persoanele care lucrează la stat şi care au fost libere în zilele de 16 şi 17 august vor recupera aceste zile în regim de program normal în zilele de 25 august şi 1 septembrie sau vor sta peste program până pe 7 septembrie, se arată în textul hotărârii de Guvern.

♦ Schimbări privind programul Rabla! Începând de anul viitor ar putea fi primite la casare doar maşini care au inspecţia tehnică periodică (ITP) valabilă, se arată în Proiectul de ordin publicat de Ministerul Mediului (MM) pe site-ul instituţiei. Conform acestuia, se vor primi spre casare doar mașini cu ITP-ul valabil şi cu vârsta de peste opt ani. În plus, acestea trebuie să fie înmatriculate în România şi să deţină motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, şasiul, echipa-mentele electronice de gestionare a funcţiilor autovehiculului şi catalizatorul, în cazul în care acestea au fost montate pe maşină din fabrică.

AL PRESS

1 comentariu

  1. ” În cazul în care nu vor face acest lucru, vor fi sancționați cu majorarea impozitului pe anul viitor.”
    Probabil amenda, caci impozitul pe terenuri are alti parametrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.