știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Unele medicamente pentru inimă au fost retrase de pe piața din România întrucât conțin o substanță cu potențial cancerigen. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a anunțat că sunt vizate numai medicamentele care conțin o substanță activă, fabricate de un producător chinez. Substanța este valsartan, iar medicamentele sunt produse de compania chineză Zhejiang Huahai Pharmaceuticals.

♦ Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş nu şi-a dat avizul pentru începerea lucrărilor la noul pod peste râul Timiş, lângă Podul de fier. „Comisia Regională a decis că, așa cum arată acum, nu poate primi niciun aviz din cauza amplasării noului pod mult prea aproape de cel vechi. Așteptăm proiectul nou sau revizuit și, dacă îndeplinește condițiile, normal că va și primi aprobare”, a declarat Sorin Predescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș pentru lugojeanul.ro.

♦ Trebuie să renunțați la echipamentele radio fără marcaj CE (Conformitate Europea-nă), întrucât prin interferenţele produse cauzează disfuncţionalităţi serviciilor de ra-dio-comunicaţii autorizate, inclusiv celor destinate pentru salvarea de vieţi omeneşti, atenţionează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Cei care încalcă legea pot fi sanc-ţionați cu amenzi între 500 şi 5.000 lei.

♦ Ministerul Finanțelor Publice a lansat cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediția Centenar, destinată exclusiv populației. Titlurile au o valoare nominală de 1 leu, scadența la 3 ani și o dobândă de 4,5%. Acestea pot fi cumpărate până în 24 august 2018 de la toate unitățile Trezoreriei Statului și prin rețeaua de oficii poștale. Valoarea maximă cumulată pentru un investitor este de 100.000 de lei.

♦ Guvernul României are un proiect care vizează introducerea unui spor de până la 15% din salariul de bază personalului care oferă îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice. De un spor de 12% până la 15% din salariul de bază ar urma să beneficieze și personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din creşe care îşi desfăşoară activitatea în condiţii de stres şi risc.

♦ Administratorii de asociații nu vor mai avea voie să umble cu bani cash. Prin noua lege a asociaţiilor de proprietari, care va intra în vigoare în septembrie, asociaţiile vor fi obligate să îşi deschidă conturi bancare, din care să facă plătească furnizorii de utilităţi.

♦ După Rabla pentru maşini, vom avea și Programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului va lansa un program Rabla pentru frigidere, hote sau maşini de spălat uzate, care va fi obligatoriu în toate magazinele mari care comercializează astfel de aparate. La schimb, vor fi oferite fie o sumă de bani, fie un voucher.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.