știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Retim a deschis o casierie la Lugoj. De luni, 30 iulie 2018, aceasta casieria RETIM funcționează pe strada Corneliu Coposu, nr 1, apartament 4, în fostul cinematograf “Capitol”. Aici se pot plăti facturi, se pot încheia contracte şi se pot depune sesizări şi reclamaţii. Programul de lucru al casieriei este de luni până vineri între orele 8-17. Informații se pot obține la telefon: 0756.161.907.

♦ Autoritățile locale sunt obligate să asigure colectarea separată cel puțin pentru deșeurile din hârtie, plastic, metal și sticlă, iar de la 1 ianuarie, cei care nu vor respecta separarea acestora de celelalte tipuri de deseuri menajere, vor fi sancţionaţi. Actul normativ în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial și vine ca o completare pentru legislaţia în vigoare.

♦ În perioada 11-19 august 2018, se va desfăşura în staţiunea Muntele Mic o tabără naţională de astronomie culturală, în care vor fi prezenţi 27 de copii şi tineri din întreaga ţară, dar şi reprezentanţi ai direcţiei pentru cultură Caraş-Severin, muzeografi din Banat, astrofotografi, care vor susţine conferinţe tematice. De la anul, tabăra va fi anuală.

♦ Noile propuneri de modificare a Legii adopției includ și banii pe care i-ar putea primi o familie dacă adoptă un copil cu handicap sau care este mai mare de trei ani, ori dacă adoptă mai mulți frați. Familia respectivă poate primi până la 900 de lei pe lună, pentru fiecare copil adoptat, până când copilul împlinește 18 ani. Reglementările ar putea intra în vigoare din octombrie 2018.

♦ O tânără de 23 de ani care voia să fure hainele donate pentru săraci a rămas blocată în containerul în care erau colectate acestea. Ea a căzut în interiorul containerului prin fanta din partea superioară a acestuia și a rămas blocată în interior, fiind nevoită să ceară ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat, care au scos-o din contianerul în care căzuse.

♦ Pasionații de aventură și cei dornici să experimenteze senzații tari au acum, la Nădrag, unicul parc de aventură din estul județului Timiș, amenajat pe o suprafață de 1,5 hectare, pe o culme la ieșirea din localitate, înspre fosta cabană Căpriorul, în Poiana Negri. Parcul dispune de șase trasee, cu 64 de elemente suspendate: traversări, săritoare, platforme, cățărători. Sunt trasee atât pentru copii, cât și pentru adulți, cu diferite grade de dificultate, iar pe fiecare dintre rutele amenajate turiștii se vor putea da cu tiroliana. Parcul va fi deschis doar în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 11 și 17, iar intrarea este liberă. Zona de aventură a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, valoarea investiției fiind de 250.000 de lei.

Mai multe în ediția tipărită:
în Lugoj, la toate chioșcurile de difuzare a presei,
și în magazinele partenere din zona de est a județului.

Al PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.