știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

♦ De la grupa mică de grădiniță și până la clasa a XII-a de liceu, învățământul general de 15 clase va deveni obligatoriu, treptat, până în 2030. Actul normativ a fost avizat de Senat.

♦ Circulara privind interzicerea toaletelor din curte este doar cu titlu informativ și a fost transmisă către primării, cu scopul de a le comunica primarilor și cetățenilor preve-derile europene în domeniu, pentru evitarea eventualelor penalități financiare pe care România ar fi nevoită să le suporte.

♦ Fostul antrenor de fotbal Emeric Jenei va fi consilierul principal al prim-ministrului maghiar Viktor Orbán pe problemele din domeniul fotbalului. Orbán l-a angajat pe Jenei pentru că după Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe vrea să construiască o academie de fotbal și la Oradea, unde locuiește Jenei.

♦ Uniunea Europeană suspendă activitatea tuturor avioanelor Boeing 737 MAX în Euro-pa, în conformitate cu declarația Agenţiei Eu-ropeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), ca măsură de precauție, după ce două avioane din acest model au fost implicate în accidente aviatice în mai puțin de șase luni.

♦ În 10 martie 1950, un grup de localnici din zona Lugojului au dat peste un grup de milițieni și securiști care săpau o groapă la marginea drumului, între km 7 și 9 de pe Dealul Viilor. Printre aceștia, Zoltan Kling, șeful Securității Lugoj. După un an, ei au descoperit o groapă comună în care erau aruncate unele peste altele 12 cadavre legate cu cătușe între ele. Milițianul care i-a ucis pe cei 12 luptători anticomuniști a fost sursa de inspirație pentru „comisarul Moldovan”, din filmele celebre ale lui Sergiu Nicolaescu.

♦ Laserul de la Măgurele este cel mai puternic din lume. Măsurări preliminare au confirmat un puls de 320 de jouli in 22.3 femto secunde. Echivalentul a 10.8 petawati.

♦ Conform Dosarului „Moscova 2”, Tezau-rul de la Moscova a fost evaluat la 515 miliarde de lei la nivelul 1941, adică 10 miliarde azi.

♦ Guvernul a prelungit până la 31 iulie termenul până la care poate fi depusă Declarația Unică, dar și plățile aferente.

♦ UE a anunţat că din 2021 cetăţenii SUA vor avea nevoie de vize pentru a călători în spaţiul Schengen. În prezent, americanii nu au nevoie de vize pentru spaţiul Schengen.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.