știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ De la grupa mică de grădiniță și până la clasa a XII-a de liceu, învățământul general de 15 clase va deveni obligatoriu, treptat, până în 2030. Actul normativ a fost avizat de Senat.

♦ Circulara privind interzicerea toaletelor din curte este doar cu titlu informativ și a fost transmisă către primării, cu scopul de a le comunica primarilor și cetățenilor preve-derile europene în domeniu, pentru evitarea eventualelor penalități financiare pe care România ar fi nevoită să le suporte.

♦ Fostul antrenor de fotbal Emeric Jenei va fi consilierul principal al prim-ministrului maghiar Viktor Orbán pe problemele din domeniul fotbalului. Orbán l-a angajat pe Jenei pentru că după Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe vrea să construiască o academie de fotbal și la Oradea, unde locuiește Jenei.

♦ Uniunea Europeană suspendă activitatea tuturor avioanelor Boeing 737 MAX în Euro-pa, în conformitate cu declarația Agenţiei Eu-ropeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), ca măsură de precauție, după ce două avioane din acest model au fost implicate în accidente aviatice în mai puțin de șase luni.

♦ În 10 martie 1950, un grup de localnici din zona Lugojului au dat peste un grup de milițieni și securiști care săpau o groapă la marginea drumului, între km 7 și 9 de pe Dealul Viilor. Printre aceștia, Zoltan Kling, șeful Securității Lugoj. După un an, ei au descoperit o groapă comună în care erau aruncate unele peste altele 12 cadavre legate cu cătușe între ele. Milițianul care i-a ucis pe cei 12 luptători anticomuniști a fost sursa de inspirație pentru „comisarul Moldovan”, din filmele celebre ale lui Sergiu Nicolaescu.

♦ Laserul de la Măgurele este cel mai puternic din lume. Măsurări preliminare au confirmat un puls de 320 de jouli in 22.3 femto secunde. Echivalentul a 10.8 petawati.

♦ Conform Dosarului „Moscova 2”, Tezau-rul de la Moscova a fost evaluat la 515 miliarde de lei la nivelul 1941, adică 10 miliarde azi.

♦ Guvernul a prelungit până la 31 iulie termenul până la care poate fi depusă Declarația Unică, dar și plățile aferente.

♦ UE a anunţat că din 2021 cetăţenii SUA vor avea nevoie de vize pentru a călători în spaţiul Schengen. În prezent, americanii nu au nevoie de vize pentru spaţiul Schengen.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.