știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Rieker îşi mută capacitatea de producţie de la Lugoj în Vietnam şi Tunisia. Mai mulţi muncitori, maiştri, ajutori de maiştri şi mecanici au fost ofertaţi în aceste zile cu locuri de muncă în Vietnam, unde mai sunt lugojeni care lucrează acolo, de ani de zile. Se asigură transportul şi cazarea, se primesc și bani mai mulţi, iar viaţa e mai ieftină acolo.

♦ Elevii din învăţământul obigatoriu (clasa pregătitoare – clasa a X-a) vor primi în acest an vouchere pentru echipament sportiv. 600 de milioane de lei vor fi alocate pentru rechizite, pentru întreg anul şcolar, şi pentru vouchere pentru echipament sportiv, respectiv “costum de trening şi adidaşi”.

♦ Loteria Română lansează, în această săptămână, un nou produs. „Lozul Iliuță” este un loz în plic care costă doar 2 lei, iar câștigurile ajung și până la 15.000 de lei.

♦ Anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât de obicei. Sfârşitul anului şcolar va fi pe 12 iunie 2020. Elevii vor avea 15 săptămâni de cursuri în primul semestru şi 20 în cel de-al doilea semestru. Vacanţa intersemestrială va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă. Semestrul I: Cursuri – luni, 9 septembrie 2019 – vineri, 20 decembrie 2019. Între 26 octombrie – 3 noiembrie 2019, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanța de iarnă – sâmbătă, 21 decembrie 2019 – duminică, 12 ianuarie 2020. Semestrul al II-lea: 20 săptămâni, dispuse în perioada 13 ianuarie 2020 -12 iunie 2020.

♦ Pe 4 martie încep înscrierile în clasa pregătitoare. Până pe 22 martie părinții completează, online sau la unitatea de învăță-mânt la care solicită înscrierea copiilor, cere-rile-tip de înscriere, iar în 25 martie comisia națională procesează cererile tip de înscriere și repartizarea la școala de circumscripție.

♦ Peste 250 de companii angajează la târgul de carieră Angajatori de TOP, care se va desfășura în 15-16 martie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Companiile care doresc să participe se pot înscrie până pe 8 martie, în limita standurilor disponibile, scriind un e-mail la angajatori@catalyst.ro, iar candidații se pot înscrie online, pe www.hipo.ro/angajatoridetop și pot participa gratuit în baza CV-ului de tip Barcode.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.