știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ ANRE îngheață prețurile la curent elec-tric și gaze pentru consumatorii casnici. Termenele aplicabile sunt perioada 1.03.2019-28.07.2022 pentru energia electrică și 1.01. 2019-28.02.2022 pentru gazele naturale, precizează un comunicat al autorității citate.

♦ Consiliul de Administraţie al SC Meridian 22 a decis să modifice preţurile la apa potabilă, tarifele de canalizare, epurare. Ca să poată fi aplicată, decizia trebuie aprobată şi de Consiliul Local. Preţurile vor creşte de la 3,56 de lei, la 3,96, pentru apa potabilă şi de la 1,72 de lei, la 1,79 la canalizare şi epurare.

♦ Ludovic Orban a anunțat rezultatele unui sondaj comandat de partid: PSD are puțin peste 30%, PNL – 27,8%, ALDE – 11,5 %, urmat de USR, cu 10,2% și de partidul lui Victor Ponta, Pro România, cu 5.5%.

♦ Românii aflați la muncă în Italia au găsit o metodă inedită pentru a putea circula în continuare cu autovehiculele înmatriculate în România. Astfel, ei își înființează firme de închiriere de mașini în România și le pot folosi fără să fie sancționați în Italia.

♦ Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) şi-a ales, sâmbătă conducerea, prin vot electronic. Dacian Cioloş, care a fost singurul candidat pentru funcţia de preşe-dinte, a fost ales cu peste 99% din voturi.

♦ A apărut volumul „Cămine în Mișcare”, o carte despre oamenii din Margina și Zorani, realizată de Asociația Prin Banat. Evenimentele la care face referire volumul au avut loc anul trecut la Margina și Zorani, între 28 și 30 septembrie. Oamenii din cele două sate au văzut piese de teatru, au ascultat povești, au călătorit și s-au plimbat cu căruțele trase de cai. Copiii din cele două sate, peste 100 la număr, au fost angrenați în ateliere creative. La final, aceștia s-au bucurat de un concert special dedicat lor.

♦ Românii care au credite bancare și au fost obligați să plătească rate mai mari sau comisioane în baza unor clauze, stabilite de un judecător ca fiind abuzive, vor primi înapoi acei bani, fără a mai fi nevoiți să se adreseze separat instanțelor pentru recuperare. Prevederea apare într-un proiect de ordonanță de urgență inițiat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

♦ Agenția Națională de Administrare Fis-cală (ANAF) a demarat operațiunea Iceberg, o acțiune amplă de verificare a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile econo-mice din România. Operațiunea se va desfășura pe toată durata anului 2019 și presupune intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu sco-pul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoară activități în România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.