știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Începând cu anul școlar 2019-2020 elevii ar putea avea ore mai puține, vacanțe mai scurte, iar examenele de evaluare națională și bacalaureat mai devreme. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, vizează modificări importante: încheierea semestrului I în decembrie și scurtarea vacanței de iarnă; în ianuarie ar începe semestrul al II-lea, doar cu o vacanță, de Paști.

♦ Două mii de grădinari, membri ai asociației „Semințe cu suflet”, străbat săptămânal țara, organizând piețe libere, unde oferă gratis semințe tuturor celor care doresc să cultive și să mănânce legume și fructe românești, a declarat președintele asociației, Rodica Meiroșu. În piețele organizate de acești grădinari care doresc să salveze semințele soiurilor românești și fac totul voluntar se pot primi și dărui semințe de la legume, fructe, flori, plante medicinale autentice, românești. În 16 februarie grădinarii vor fi în Timișoara, iar în 23 februarie la Deva.

♦ Educația pentru sănătate și nutriție va fi inclusă în planul de învățământ, începând cu anul școlar 2020-2021, potrivit Legii 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Legea nu conține niciun detaliu privind această educație pentru sănătate și nutriție. O altă modificare constă în posibilitatea de a se organiza învățământ la domiciliu pentru copiii cu cerințe educaționale specifice.

♦ Amazon se extinde în România şi caută încă 5.000 mp de birouri și va ajunge, astfel, la un total de 18.000 mp de birouri moderne și cel puţin 1.800 de angajaţi, aproape dublu faţă de cât avea la începutul anului trecut.

♦ Salariul unui șofer în România pornește de la 1.900 de lei net, în vreme ce al șoferilor de TIR sau camion de la 2.500 de lei, iar cei care fac transport internațional pot porni de la 3.800 de lei și pot ajunge la 7.000 de lei.

♦ Într-un an, românul din statistici, adică cel mediu, are venitul total de 3.444 euro, în vreme ce un parlamentar ajunge la 58.210 euro. Altfel spus, un senator sau deputat câștigă cât 17 români “obișnuiți” la un loc.

♦ Angajatorii din Europa oferă, prin inter-mediul Eures România, 1.517 locuri de muncă: 1.007 în Spania (800 muncitor necalificat în agricultură – cules căpşuni, 200 agricultor, șase tehnician, un manager – şantier naval), 160 în Marea Britanie (100 culegător căpşuni şi zmeură, 50 îngrijitori persoane la domiciliu, zece infirmier) şi 133 în Germania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.