știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Din strategiile pentru europarlamentare: Se conturează o alianţă PLUS-USR. Liberalii spun că nu îi afectează intrarea lui Cioloş în cursa electorală. Oricum, PNL-ul pregătește o fuziune de zile mari cu PMP. Vom vedea.

♦ Trenurile de călători din România au întârziat trei ani în șase luni! Ministerul Transporturilor spune oficial, într-un răspuns pentru un deputat sucevean, că în perioada iunie – noiembrie 2018, trenurile din România au avut, cumulat, peste 1,624 milioane de minute întârziere, respectiv 1.125 de zile, adică peste trei ani.

♦ Dacia recheamă aproximativ 13.300 de mașini din cauza unor probleme la airbag-uri. „Dacia a identificat că, în situații excepționale, în care este necesară declanșarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcționeze în mod necorespunzător”, anunță Autoritatea Pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Este vorba despre airbag-urile de pe partea șoferului, iar cei care au cumpărat mașinile trebuie să programeze înlocuirea acestora.

♦ ANAF nu va mai face popriri pe conturi, a anunțat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. O primă soluție legată de popririle pe conturile bancare va fi disponibilă în această primă parte a acestui an, a spus Eugen Teodorovici. El a mai afirmat, într-o emisiune TV, că „lista rușinii”, respectiv publicarea datoriilor persoanelor fizice pe site-ul Fiscului, va dispărea din ianuarie.

♦ Hubertus Heil, ministrului federal al muncii, insistă pentru stabilirea unui salariu minim unitar în toată Uniunea Europeană. Inițiativa lui Hubertus Heil este justificată de faptul că Germania a profitat până acum de pe urma unificării economice a Europei în paralel însă cu exploatarea constantă a forțelor de muncă, care beneficiază de libertatea de mișcare în cadrul UE.

♦ Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc”, a transmis Administrația Prezidențială. Papa Francisc se va întâlni și cu Patriarhul Daniel și va vizita și Catedrala Mântuirii Neamului.

♦ Dacia va produce un automobil electric șocant de accesibil dupa 2020. Va fi o mașină electrică șocant de accesibilă, care va ocupa spațiul „buget” al pieței de profil la fel cum Sandero și Duster o fac deja în domeniul motorizărilor pe benzină și motorină.

♦ RCS-RDS, cel mai mare furnizor de cablu și internet din România, anunță creș-terea tarifelor începând cu 1 martie 2019, compania motivând prin creșterea costurilor și a calității serviciilor. Anunțul vine după ce Guvernul a decis la finele anului trecut introducerea unei taxe de 3% pe cifra de afaceri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.