știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Germania se confruntă cu o criză acută de forță de muncă. Oficialii lucrează în prezent la o nouă lege a imigraţiei care vizează atragerea de muncitori calificaţi către Germania. Lipsa de muncitori calificaţi a devenit un risc semnificativ pentru economia Germaniei. Numărul de muncitori din UE – care au dreptul să muncească şi să se stabilească oriunde în uniune – nu este suficient pentru a acoperi nevoile de pe piaţa domestică. Germania pune pe masă o ofertă „de nerefuzat” pentru oamenii care îşi doresc să se angajeze într-una dintre cele mai puternice economii ale zonei euro, şi anume 1,2 milioane de locuri de muncă.

♦ 2019 a venit cu reguli noi pentru şoferi, care vor avea posibilitatea de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare mai puține zile, pentru a-şi recupera permisul mai repede, în cazul unei suspendări. Dacă anterior erau obligați să depună permisul la expirarea celor 15 zile de la momentul aplicării sancțiunii, acum au posibilitatea să îl depună oricând în acest interval. Tot de anul acesta, medicii care constată că un pacient are simptomele unei afecțiuni incompatibile cu statutul de șofer sunt obligați să ceară o evaluare de specialitate a acestuia. În cazul în care evaluarea confirmă diagnosticul, clinica autorizată este obligată să anunțe Poliția, care va retrage permisul de conducere. Și o veste bună pentru 2019: punctul de amendă a fost înghețat la valoarea de anul trecut, 145 de lei, iar șoferii sancționați vor putea plăti mai ușor amenda, într-un cont unic, de oriunde din țară, indiferent de domiciliu.

♦ Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publi-ce (ANRSC) a acordat societăţii „Meridian 22” licenţa pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare. Obţinerea licenţei reprezintă și o recunoaștere a implicării con-ducerii societății privind calitatea serviciilor oferite utilizatorilor și obținerii unor stan-darde ridicate de calitate a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, în vede-rea conformării cu directivele europene. În conformitate cu noua licență, care are valabi-litate până la sfârșitul acestui an, „Meridian 22” poate gestiona serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Lugoj, precum și stația de epurare de la Jabăr.

♦ Un proiect inițiat la Timișoara va aduce consultații medicale în zonele rurale și defavorizate din Timiș. Proiectul „Centrul Mobil de Medicină Comunitară” se va dezvolta sub forma unei platforme mobile – un camion care în container va avea trei cabinete medicale: stomatologie, medicină generală, mamografie – care va oferi servicii de medicină preventivă pentru 30% din populația vulnerabilă din județul Timiș. Camionul se va muta dintr-un loc în altul pentru a oferi aceste servicii.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.