știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Ministerul Finanțelor lucrează la un mecanism de amnistie fiscală. Măsura ar însemna ștergerea datoriilor acumulate de persoanele fizice și juridice către stat. Este vorba de aproape 100 de miliarde de lei, din care doar 17 miliarde pot fi recuperate. Ultima amnistie fiscală s-a aplicat persoanelor fizice și juridice care aveau impozite neplătite la bugetul de stat la 30 septembrie 2015.

♦ Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, a declarat că în 2019 prețul gazelor se va ieftini cu peste 20%. Până atunci însă urmează o nouă creștere, la 1 august, când prețul gazelor va urca cu 4%. Din 2013 prețul la gaz a crescut cu 75%. Cele două mari companii care au peste 95% din producția românească obțin un profit de 300%, pentru că prețul de producție de 27 de lei ajunge la vânzare la 81 de lei.

♦ Cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI va putea fi observată la 27 iulie şi va fi transmisă în direct pe facebook: www.facebook.com/astrobarlad. Fenomenul se va produce în seara zilei de 27 iulie 2018, începând cu ora 20.14, şi se încheia pe 28 iulie 2018, ora 2.28. Din România eclipsa va fi vizibilă în întregime, maximul producându-se la ora 23.21 (ora de vară).

♦ Noile reguli pentru asociațiile de proprietari și administratorii de bloc au fost promulgate și vor fi aplicate în termen de 3 luni. Conform noilor reglementări, asociațiile de proprietari vor fi obligate, prin lege, să constituie un fond de reparații anual și un fond de rulment, iar orice modificări la fațada unei clădiri de locuințe nu se vor putea face decât pentru toată fațada și integral.

♦ Din data de 20 iulie 2018, pentru cetățenii cu vârsta de peste 18 ani, valabilitatea pașaportului simplu electronic va fi de 10 ani. Pentru persoanele cu vârsta de până la 12 ani, termenul de valabilitate rămâne tot de 3 ani, iar pentru persoanele cu vârsta între 12 şi 18 ani, valabilitatea va fi de 5 ani. Pașaportul simplu temporar, valabil un an, va fi eliberat în termen de 3 până la 30 de zile lucrătoare, în funcție de situația solicitantului.

♦ La Buziaș va avea loc, în 28 și 29 iulie, cea de-a IV-a ediție a „Festivalului Avioanelor”. Programul cuprinde o demonstraţie aviatică a companiei de aviaţie utilitară „Aero West” din Buziaş, demonstraţii de arte marţiale, diferite expoziţii şi un festival de muzică folk şi rock. Vor susține recitaluri (sâmbătă, 28 iulie): Remember Band, Cu Asar, Rockabil, (duminică, 29 iulie) Ducu Bertzi, Cristian Buică și Ștefania Iacob. „Aero West” are şi alte oferte de divertisment, precum pilotajul sau sărituri cu paraşuta. Terasa „La Aeroport”, unde se află acum două avioane sovietice şi un turn de control, a devenit cel mai cunoscut loc de atracţie al oraşului Buziaș.

Mai multe în ediția tipărită:
în Lugoj, la toate chioșcurile de difuzare a presei,
și în magazinele partenere din zona de est a județului.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.