știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Cetățenia română va putea fi recuperată de către persoanele care au pierdut-o în urma presiunilor regimului comunist, datorită unui proiect legislativ inițiat de senatorul PNL, Badea Viorel Richard. Pentru românii din diaspora, „certificatul de cetățenie va fi eliberat de șeful misiunii diplomatice sau al oficiului consular al României în țara în care domiciliază”, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie.

♦ Filmul „Apostolul Bologa”, o adaptare a romanului „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu, în regia lui Dominic Dembinski, cu o distribuție remarcabilă: Răzvan Vasilescu, Alexandru Repan, Cristi Iacob, Adrian Titi-eni, Ion Haiduc, Marius Bodochi, Bogdan Nechifor, Andreea Vasile, Demeter Andras, Meda Victor, Mihai Bica, Andrada Fuscaș, Mircea Postelnicu, George Constantinescu și Albert Demeter, va fi difuzat pe 30 noiembrie la TVR 1, pe 1 decembrie la TVR 3, iar pe 16 decembrie la TVR Internațional.

♦ Furnizorii de energie electrică de ultimă instanță, adică Enel, E.ON, CEZ și Electrica, sunt îndreptățiți să ceară de la clienții lor bani în plus față de contravaloarea facturii, care să se considere ca garanții de plată pentru acoperirea consumului mediu estimat pe o perioadă de până la un an, potrivit unui ordin al ANRE, publicat în Monitorul Oficial.

♦ Vineri, 30 noiembrie 2018, de la ora 17, în Piața J. C. Drăgan, Ansamblul Folcloric „Lugojana” va susţine spectacolul festiv „Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri”. Tot vineri, va avea loc și un spectacol aniversar „Lugojana”, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de activitate a Ansamblului Folcloric „Lugojana”, urmat, la ora 21, de un spectacol de lasere și foc de artificii.

♦ Concertul de Anul Nou de la Sibiu va reuni nume mari ale scenei din România, dar și din Marea Britanie. Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia, în 31 decembrie de la ora 18 și 1 ianuarie de la ora 18. Biletele s-au pus în vânzare pe myticket.ro și entertix.ro.

♦ Şapte primari din județul Timiș au fost premiaţi la Gala AFIR, unde au fost recompensaţi edilii care au atras cele mai multe fonduri europene: Iosif-Ionel Toma (Giroc), Ilie Todaşcă (Săcă-laz), Ilie Suciu (Lenauheim), Dorin Ignuţa (Pădureni), Ioan Ihasz (Dumbrava), Florin Bucur (Moşniţa Nouă) şi Alin Nica (Dudeştii Noi).

♦ Şoferii agresivi în trafic ar putea fi pedep-siţi cu până la 20 de puncte de amendă şi suspendarea permisului pe trei luni, iar cei care sunt vinovaţi de accidente rutiere din care au rezultat victime ar putea să nu mai conducă niciodată. Acestea sunt doar câteva dintre modificările pe care parlamentarii vor să le aducă de la anul în noul cod rutier.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.