știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Fermierii români pot beneficia de finanțări europene nerambursabile de până la un milion de euro pentru investiții în pomicultură, inclusiv pentru dud și goji. Toți cei interesați pot să transmită propuneri sau observații pe adresa de e-mail consultare@afir.info până la data de 15 noiembrie 2018.

♦ Antreprenorul Asocierea Tehnostrade SRL-Spedition UMB a solicitat prelungirea închiderii circulației pe tronsonul de autostra-da A1 Lugoj – Deva (în execuție), între km 353+ 660 și km 368+650, cuprins între Nodul ruti-er Deva și Nodul rutier Simeria și devierea traficului pe DN 7, pe segmentul Simeria-Deva, în perioada 16.11.2018-29.11.2018.

♦ Poşta Română a lansat un serviciu care oferă clienţilor posibilitatea de a returna în termen de 30 de zile produsele comandate de pe site-urile eMag şi FashionDays. Serviciul „Retur 30” este deja disponibil în toate cele peste 500 de oficii PostCollect din ţară.

♦ Guvernul Thailandei a decis ca, începând de la 1 ianuarie 2019, turiștii din 21 de țări, printre care și România, să fie scutiți de la plata vizelor la sosirea în această țară. Măsura are scopul creșterea numărul de turiști. Taxa era de aproximativ 60 de dolari pentru obținerea vizei valabile 15 zile.

♦ Vârsta de pensionare pentru femei s-ar putea schimba. Astfel, femeile ar putea ieși la pensie mai târziu. Noul proiect de ordonanță al Guvernului prevede că femeile se vor putea pensiona la 65 de ani, ca bărbații. În prezent, ele au dreptul să lucreze până la 63 de ani.

♦ Guvernul a decis să îngheţe punctul de amendă pentru șoferi la 145 de lei şi în 2019. Potrivit legislaţiei, punctul de amendă creşte în funcţie de salariul minim brut, însă din ianuarie 2018 este plafonat la valoarea din 2017, când salariul minim era 1.450 de lei.

♦ Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi camerele de supraveghere cu rol de radare fixe. Sistemul funcționează cu ajutorul unor senzori montați în asfalt. Radarele fixe din România vor deveni operabile începând cu anul 2019.

♦ Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate. Astfel, persoanele cu condamnări de până la un an vor face închisoare la domiciliu. Cărţile scrise după gratii reduc pedeapsa cu 20 de zile.

♦ Rotary Lugoj împreună cu Spitalul Municipal din Lugoj organizează în 26 şi 27 noiembrie o nouă acţiune pentru donare de sânge. Acţiunea va începe de la ora 9 dimineaţa, iar organizatorii fac apel la lugojeni să se implice şi să doneze sânge pentru persoanele care au nevoie.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.