știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Alocația pentru copii ar putea crește în 2019, potrivit unui proiect de lege, cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei. În majoritatea statelor din Uniunea Europeană alocaţia pentru copii pornește de la peste 100 de euro.

♦ Salariul minim va fi diferențiat în funcție de studii și ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2.080 de lei și respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare, iar pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei”, a anunțat ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

♦ Pe Lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva, se face joncțiunea lotului cu autostrada Deva – Orăștie. A început așternerea stratului superior de fundație, din BSC, și a primului strat de asfalt (AB2). La versantul Șoimuș continuă lucrările de realizare a zidului de sprijin din pământ armat pe zona de rambleu, respectiv zidul de sprijin din beton armat fundat pe coloane pe zona de debleu.

♦ Primarul Francisc Boldea promovează două proiecte privind construcția a circa 50 de locuințe noi, în Lugoj. Este vorba despre aprobarea PUZ „Lotizare pentru construire case, municipiul Lugoj”, str. Panselelor F.N, teren intravilan în suprafață de 7.775 m.p. și “Zonă locuințe rezidențiale”, municipiul Lugoj, str. Panselelor – Teiului FN, teren extravilan în suprafață de 12.587 m.p.

♦ Piața J. C. Drăgan își schimbă înfățișarea. Inițiativa pe care Primăria a promovat-o din 2012 privind reabilitarea fațadelor clădirilor istorice își artă roadele. O parte dintre pro-prietarii unor clădiri din zonă au înțeles importanța reabilitării clădirilor si și-au rea-bilitat propriile imobile. Municipalitatea va continua să depună eforturi în direcția păstrării clădirilor cu valoare arhitecturală care conferă identitate orașului. Odată cu punerea în practică a viitorului proiect de transformare a străzii Avram Iancu în zonă pietonală se mai face un pas către schimbarea în bine a întregului aspect al zonei.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.