știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Share Button

♦ Românii care lucrează în Austria, cărora le-au fost modificate alocațiile pentru copii în urma schimbărilor legislative adoptate de Parlamentul Austriei, pot cere sprijinul Centrului SOLVIT România în cazul în care consideră că sunt discriminați și li s-au încălcat drepturile, prin completarea formularului online disponibil la adresa http://ec.europa.eu, prin e-mail: solvit@mae.ro, la numerele apelabile din străinătate – 0374.300.270 sau din România – 0800.672.507.

♦ Ministerul Finanțelor Publice a adoptat măsuri legislative pentru a asigura aplicarea unui tratament preventiv stimulativ şi de îndrumare a contribuabililor, inclusiv după 1 noiembrie 2018. Scopul este ca procesul de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic să se deruleze fără afectarea activității operatorilor economici și fără aplicarea de sancțiuni, dacă nu există elemente de vinovăție ale contribuabililor.

♦ Persoanele apte de muncă beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională. Un nou drept se poate solicita doar după 12 luni de la data încetării dreptului la ajutorul social.

♦ Conform noii legi a pensiilor, femeile cu mulţi copii, care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani se vor putea pensiona la vârsta de 58 de ani, faţă de 63 cât era până acum, iar începând cu al patrulea copil, se va mai scadea suplimentar câte un an din vârsta de pensionare.

♦ Senatorii au votat unele modificări la Le-gea privind măsurile privative de libertate, prin care cei condamnați la cel mult 18 luni de închisoare pot executa pedeapsa aca-să, detenția la domiciliu aplicându-se și pedepselor până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate și persoanelor care au minori în întreținere.

♦ Românii vor fi nevoiți să plătească o garanție pentru orice ambalaj reutilizabil al produselor pe care le cumpără. În baza bonului fiscal, această garanție va putea fi recuperată de la operatorul economic.Proiectul legislativ, adoptat de către Guvern, va intra în vigoare de la 31 martie 2019.

♦ Primăria Lugoj a actualizat cele 600 de solicitări pentru locuinţele ANL şi au rămas valide mai puţin de 60 de cereri. În prezent, se află în construcţie două blocuri ANL cu 60 de apartamente. La fel e și situația locuinţelor sociale. Primăria are mai multe apartamente goale, în care nu sunt chiriaşi. „La blocul de pe Buziaşului, din 44 de camere, sunt ocupate doar 18”, a declarat primarul Francisc Boldea.

AL PRESS

882

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.