știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Ministerul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat marți seara, după discuţia cu sindicatele, reintroducerea salariului minim brut garantat în plată diferenţiat în funcţie de nivelul de studii sau de vechimea în muncă, de 2.350 de lei brut, singura divergenţă fiind legată de data la care se va aplica măsura. Sindicatele au solicitat data de 1 noiembrie 2018, iar patronatele – 1 ianuarie 2019.

♦ Cel mai cunoscut și iubit Magician din România, Marian Râlea, le dă întâlnire tuturor copiilor în Shopping City Timișoara, unde va fi gazda petrecerii de Halloween, sâmbătă, 27 octombrie, începând cu ora 18, în zona magazinului Zara. Cei mici vor întâlni și un spiriduș jucăuș, patronul acestei zone, alături de personaje din povești, care le vor fi asistenți în sculptarea dovleceilor. Shopping City Timișoara le va oferi cadouri tuturor copiilor care vin deghizați la „Parada costumelor”.

♦ Un nou magazin, China Mega Shop, cu o ofertă de peste 10.000 de produse și prețuri foarte mici se va deschide vineri, 26 octombrie 2018, în Centrul Comercial Elis, de pe strada Bucegi, unde se află cel de-al doilea supermarket Carrefour din oraș. Programul noului magazin va fi de luni până vineri între orele 9 și 20. Sâmbăta, programul este între 8 și 18, iar duminica între 10 și 16.

♦ Cinematograful Bela Lugosi a vândut acum câteva zile biletul cu numărul 100.000, la trei ani și jumătate de la inaugurare.

♦ Consiliul Judetean Timiș a publicat un anunț de organizare a unei noi licitații pentru modernizarea DJ572 Lucareț-Brestovăț – limita județului Arad, lucrare finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Sectorul de drum judeţean are o lungime de 7,83 km iar termenul de deschidere a ofertelor este data de 2 noiembrie 2018. Valoarea estimată pentru execuția lucrărilor este de 8.406.894 lei (fără TVA).

♦ Grupul Volkswagen a anunţat că că va oferi bonusuri şi subvenţii proprietarilor de vehicule echipate cu motoare diesel mai vechi, Euro 1, 2, 3 şi 4, pentru a le schimba cu modele mai noi şi mai puţin poluante. Măsura vizează Germania, care s-a angajat ca până în decembrie să actualizeze softul pentru 5,3 milioane de maşini echipate cu motoare diesel, pentru a reduce emisiile poluante cu până la 30%. Deocamdată, nu se ştie dacă măsura va fi extinsă şi în cazul altor ţări europene.

♦ A fost recepționată reabilitarea DJ 691A Mașloc-Remetea Mică-Charlottenburg, în lungime de 7 km.Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg este de 4.858.341,84 lei (TVA inclus), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.