știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Registrul Auto Român recomandă ro-mânilor să-și cumpere mașini la mâna a doua Euro 6 și Euro 5, iar apoi să le întrețină corespunzător, deoarece mașinile neconforme pe partea de emisii poluante riscă să fie scoase din parcul auto național. Nu e clar prin ce mijloace vrea RAR să facă acest lucru, dar reiese o aplecare a controalelor spre partea de emisii a mașinilor din România.

♦ Pensiile nu vor mai veni cu poștașul din 2019. Prin virarea tuturor pensiilor pe card, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea ca statul să nu mai plătească 600 de milioane de lei comisioane către Poșta Română. Nici pensionarii nu vor plăti comision la retragerile de pe card. Dimpotrivă, se vor oferi și bonusuri pensionarilor care nu vor fi reticenți la această decizie. Peste 3 milioane de pensionari vor fi afectați de această măsură.

♦ Brutăria Ardelean a sărbătorit marți, 16 octombrie 2018, Ziua Mondială a Pâinii și a răsplătit fidelitatea clienților. Toți cei care au trecut pragul magazinului de pe strada Memorandului au primit câte un produs realizat din ingrediente naturale. Brutăria Ardelean este singurul producător de panificație din Lugoj care a demarat în urmă cu câțiva ani această acțiune, oferind de fiecare dată produse proprii clienților fideli.

♦ Gândacii mirositori, „zburătoarele împuțite” sunt un pericol mai mare decât se credea, iar copiii sunt cei mai expuși. Pot dezvolta diverse boli, dacă nu se iau măsuri imediate, mai ales că ploşniţele cerealelor, cum se mai numesc aceşti gândaci, au invadat deja mai multe oraşe din România și sunt imune/ imuni la dezinsecţiile efectuate până acum.

♦ Testul de sânge care i-ar putea scuti de chimioterapie pe pacienţii bolnavi de cancer a fost deja folosit în 40 de spitale din Australia şi Noua Zeelandă. Testul poate să determine dacă fragmente de ADN tumoral sunt prezente în sângele unui pacient, după ce o tumoră i-a fost îndepărtată chirurgical, pentru că acum nu există nicio modalitate de a spune dacă o tumoare a fost complet eliminată.

♦ Încrederea românilor în Uniunea Euro-peană scade de la an la an. Dovadă stă recentul Eurobarometru, conform căruia doar 49% dintre români mai văd apartenența la Uniunea Europeană drept ceva bun, în scădere cu zece procente față de ultimul sondaj realizat în urmă cu șase luni.

♦ Economistul Constantin Cojocaru cere Par-lamentului să respingă legea off-shore, prin care românilor li se fură peste 130 miliarde de euro, cu care am putea construi 8.000 kilometri de autostrăzi și 5.000 kilometri de căi ferate de mare viteză. Cojocaru spune că legea trebuie respinsă, iar în textul noului proiect să fie stipulat explicit că exploatarea nu poate fi făcută decât de companii cu capital românesc.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.