știri ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri pe scurt ♦ ştiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ La sfârșitul lunii octombrie, pe 30 noiembrie și 1 decembrie, românii au zile libere. Ziua de 30 noiembrie pică vineri, astfel că românii vor avea o minivacanță de 3 zile. De o altă minivacanță vor beneficia românii și cu prilejul sărbătorilor de iarnă. 24 și 25 decembrie (Ajunului Crăciunului și prima zi de Crăciun) pică luni și marți, astfel că românii vor avea 4 zile libere.

♦ Salariul minim pe economie poate să fie majorat la 2.050 de lei, înainte de 1 ianuarie 2019, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor publice. Decizia va fi luată după rectificarea din noiembrie. Salariul minim este în prezent de 1.900 de lei, nivel stabilit la începutul acestui an, de la 1.450 de lei anterior.

♦ Românii care au datorii la stat vor primi o reducere de 10-15% dacă și le achită până în decembrie. Peste 11.000 de români au datorii la Fisc, iar suma totală cumulează 15 miliarde de lei. Datoriile firmelor sunt, însă, mult mai mari, circa 85 de miliarde de lei.

♦ Elveţia a pus capăt în mod oficial secre-tului bancar. Măsura vizează statele membre ale Uniunii Europene, precum şi alte nouă state şi teritorii, printre care insulele Jersey şi Guernesey, Canada, Norvegia şi Japonia. Ciprul şi România sunt excluse pentru că nu îndeplinesc normele internaţionale în materie de confidenţialitate şi securitate a datelor.

♦ După ultima hotărâre a Executivului, dascălii sunt în mare pericol dacă vor încălca anumite reguli. Este vorba despre Codul Etic al Profesorului, care le interzice profesorilor să facă „meditații contra cost” cu elevii din clasele în care predau sau să întrețină relații sexuale cu aceștia. Prin noul cod, dascălii sunt obligați să combată orice formă de abuz și să interzică hărțuirile sexuale și relațiile sexuale cu beneficiarii direcți ai educației.

♦ Guvernul a aprobat reducerea TVA la 5% în domeniul turismului, pentru cazare, servicii de restaurant şi catering, dar şi pentru utilizarea facilităţilor sportive, parcurilor de distracţii şi recreative. România are astfel cea mai redusă cotă de TVA din UE în domeniu.

♦ Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că trebuie făcute mai multe pentru dezvoltarea turismului, dând exemplu Olanda, unde sunt permise consumul de droguri și industria sexului. „Dacă trebuie să ții cluburile deschise până la 2 noaptea, le ții, pentru că străinul îți vine aici să se simtă bine”, a spus Teodorovici.

♦ Lucian Şova, Ministrul Transporturilor, a declarat că până la sfârşitul acestui an vor fi deschise traficului rutier trei segmente de autostradă, între care două două segmente din autostrada Lugoj – Deva. Cele trei tron-soane au însă împreună mai puţin de 20 de kilometri. Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva va fi finalizat în cursul anului viitor.

AL PRESS

1 comentariu

  1. Peste poate! e o gluma?
    ” La sfârșitul lunii octombrie, pe 30 noiembrie și 1 decembrie, românii au zile libere.”
    Deci 30 noiembrie si 1 decembrie sint la sfirsitul lunii octombrie 😛 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.