Stadiul implementării PNRR. România a primit până în prezent 3,8 miliarde de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a publicat raportul privind monitorizarea implementării celor mai importante proiecte asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul Proiectul „Transparență și Responsabilitate – Monitorizarea PNRR”.

Alocarea inițială prin PNRR a fost de 29 de miliarde de euro, din care România a încasat până în prezent aproximativ 3,8 miliarde de euro. Două miliarde de euro au fost pierdute, dar este important de reținut că această sumă nu a fost pierdută cu titlul de sancțiune sau din cauza vreunei întârzieri, ci este o consecință a creșterii economice a României, una care a fost mai mare decât estimarea inițială. Finanțarea totală pentru 2022 care poate fi accesată este de 6,1 miliarde de euro.

România trebuie să implementeze până la data de 30 iunie 2022 cele 27 de jaloane și ținte. La data publicării prezentului raport, majoritatea se află în curs de implementare. Dintre aceste jaloane, un risc iminent de întârziere este reprezentat de capitolul destinat construirii și operaționalizării a 110 creșe, care are mai puțin de o lună pentru a fi finalizat, incluzând aici depunerea cererilor de finanțare și semnarea contractelor.

Întregul raport al FACIAS poate fi citit aici: https://facias.ro/raport-public-iunie-2022/

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.