Sportivul Ionuț Măran pe primul loc la Trail Run Petrovaselo 2017

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Clubul Sportiv „Asociaţia Alergotura” a organizat sâmbătă, 20 mai 2017, a III-a ediție a competiției „Trail Run Petrovaselo”. După succesul înregistrat în anii precedenți, 2015 și 2016, când au avut loc competiții de alergare inedite pe dealurile Banatului,  prin viile de la Petrovaselo și pădurea de la Cralovăț, „Asociația Alergotura” a organizat pentru 2017 o alergare de sfârșit de săptămână, așa cum declară organizatorii acestui eveniment:

Alergotura – Trail Run 2017 La Petrovaselo în vie este un eveniment sportiv având ca scop promovarea şi susţinerea practicării activităţilor fizice şi sportive în mod continuu, cu scopul de a câştiga încredere, utilizarea potenţialului sportiv cu privire la incluziunea socială, integrare şi şanse egale, de a promova un stil de viaţă sănătos şi o dezvoltare fizică armonioasă, creşterea numărului de practicanţi, sporirea numărului de sportivi. Evenimentul servește ca oportunitate potențială pentru strângerea de fonduri pentru cauze caritabile şi proiecte ale comunității locale. Aceasta este a III-a ediție de Trail Run Petrovaselo. Facem o tradiție din ieșirea pe dealurile Banatului, prin păduri, prin sate bătrâne, prin vii. Pe 20 Mai 2017 ieșim pe lut, prin frunze de pădure, cu miros de natură, fără zgomot de mașini, fără bârâit de electronice, fără ping de smartphone…”

Evenimentul sportiv a fost organizat de Clubul Sportiv „Asociaţia Alergotura”, în parteneriat cu autorități și instituții locale, cu sponsori, asociații, și persoane juridice sau fizice, care își aduc aportul pro-bono sau sub formă de voluntariat. Principalul sponsor al evenimentului a fost Petro Vaselo Winery, care a oferit celor prezenți și renumitul spumant de Petrovaselo, alături de gulaș.

S-au organizat două curse de alergare, la fel ca și în anii precedenți:

  • o cursă de ~14 km între Petrovaselo și Cralovăț, cu trecere pe câmpul dintre cele două localități, prin satul Cralovăț, cu urcare prin pădurea de lângă sat și coborâre prin viile Cramei Petrovaselo, pe câmpul dintre cele două localități şi prin pădurea de lângă sat, traseul a fost accesibil atât pentru cei care s-au inițiat în alergarea pe potecă în aer liber, diferenţa de nivel fiind de 275 m, dar şi total alergabil pentru alergătorii cu experienţă;
  • o cursă de ~28 km, care a reprezintat dublul cursei de 14 km, elementul de noutate constând în faptul că, după finalizarea primei bucle, a urmat refacerea traseului în sens invers, astfel, alergătorii au urcat pantele pe care iniţial le-au coborât şi invers, pentru diversitate.

Timpul limită stabilit pentru concurenți a fost de 2,5 ore la cursa 14 km și de 4 ore  la cursa de 28 km. Au participat la această competiție un număr foarte mare de sportivi, 387 alergători.

Sportivul  Ionuț Sebastian Măran a câștigat locul I la cursa de 28 km, cu un timp final de 01:59:41.22.

Acesta a declarat pentru Actualitatea: „Pasiunea pentru sport am avut-o întotdeauna. Am practicat la început fotbalul la Lugoj, apoi am urmat cursurile Liceului Sportiv din Timișoara, iar din anul 2009 alerg la nivel de amatori. Mă antrenez pentru competiții la Jena și toți banii pe care îi câștig la competiții îi investesc în mine. Ai nevoie de echipament profesionist și alimentație adecvată pentru a face sport. Nimic nu e greu, dacă îți place ceea ce faci!” 

Estera CIMPONERIU

 

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.