Spitalul primește de la Primărie peste 1,1 milioane de lei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Lugoj are un proiect pentru construirea unui nou spital, însă până la materializarea acestuia, vechiul spital are nevoie de mai multe investiții ca să poată funcționa. În acest an, peste 1,1 milioane de lei au fost alocați de la bugetul local pentru spitalul din Lugoj.

După cum informează Lugojeanul.ro, cea mai importantă achiziție este un nou aparat RMN, care se va realiza în parteneriat cu Ministerul Sănătății. Banii de la Primărie, 750 de mii de lei, reprezintă 10% din cheltuieli, restul urmând să fie achitat de minister.

Alți 100 de mii de lei sunt alocați de Primărie pentru reamenajarea și modernizarea filtrului de acces la sala de nașteri, unde lucrările ar trebui să înceapă în curând. Tot pentru acest an, Primăria a alocat spitalului 275 de mii de lei pentru participarea în proiectul de minimis pentru finanțarea spitalelor din județul Timiș.

În cadrul acestui proiect, vor fi achiziționate mai multe aparate de care spitalul lugojean are nevoie, cum ar fi: autoclav vertical, baie curățare cu ultrasunete pentru instrumentar, defibrilator cu monitor, electrodermatom, electrocardiograf, hotă microbiologică, holter ECG etc.

(D. G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.