Spectacol de poezie și muzică la Bocșa. Protagoniști: poetul Robert Șerban și mici artiști de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”

Share Button

Un antrenant spectacol de muzică și poezie a fost organizat, duminică, 10 septembrie a.c., în prag de nou an școlar preuniversitar, la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa.

Amfitrionul, Gabriela Șerban, providențial manager al instituției, o prezență extrem de activă și inventivă în organizarea unor manifestări de anvergură, cu impact deosebit asupra publicului, a avut ca invitat un reprezentant cu o certificată carieră literară din generația actuală a liricii bănățene și naționale: poetul Robert Șerban.

Într-o atmosferă jovială, întreținută cu har, poetul Robert Șerban (însoțit de părinți) a rememorat episoade neconvenționale din biografia sa, și-a prezentat ultimele volume de versuri și a recitat numeroasei asistențe versuri din propria creație. Am remarcat o prezență selectă: poetul Nicolae Sârbu, pictorul Nicolae Potocean, jurnalistul și scriitorul Dușan Baiski, poetul Costel Stancu ș.a.

Momentele poetice și dialogurile dintre invitat și spectatori, purtate cu spontaneitate și franchețe, au alternat cu câteva secvențe muzicale oferite de elevi de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, coordonați de prof. Liliana BIDIVIU, noua directoare a instituției, și subsemnatul, cu pagini din literatura violonistică și pianistică românească (C. Dimitrescu) și universală (J. S. Bach, K. Mostras, L. van  Beethoven).

Și-au dat concursul: Ana-Ilinca PFEIFFER, Alexandra Marçelina SZILAGHI (prof. Valentina Vasiliu), Andrei BECHERU (prof. Remus Lața) și Eusebiu-Thomas FLOREA (prof. Andreea Florea).

Cu acest prilej, a fost parafat un contract de parteneriat între Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” și Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”.

Concertul nu ar fi fost posibil fără pianina digitală dăruită de Rotary Club Lugoj. A fost o nouă etapă dintr-un proiect mai amplu, inițiat de subsemnatul, prin care mesajul Lugojului muzical se dorește a fi împărtășit elevilor, publicului meloman din spațiile rurale limitrofe și micile așezări urbane bănățene. Este și scopul pentru care ne-a fost pus la dispoziție prețiosul instrument, pianina digitală călătoare Yamaha.

Constantin-T. STAN

1043

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.