Sorin Stragea își încheie cariera politică cu capul sus

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În cadrul unei conferinţe de presă, susținută marți, 13 septembrie 2016, după ce și-a prezentat întreaga activitate din cei 26 de ani de când se află în slujba cetățeanului, deputatul Sorin Stragea a anunțat că își încheie cariera politică cu capul sus și că, prin urmare, nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar. „Toată viaţa am fost corect, onest şi integru. Dacă nu erau problemele de sănătate şi altele, puteam candida chiar pe un loc eligibil, pentru că pe judeţ sunt în topul cerinţelor pentru o funcţie de deputat. Prefer să mi se spună fraier şi nu escroc! Eu nu sunt personaj de desene animate! Nu sunt nici Lolek, nici Bolek! Sunt printre puținii care, după 26 de ani în viața publică, de activitate în slujba cetățenilor, îmi închei cariera politică la o vârstă la care alții o încep. Îmi închei activitatea politică cu capul sus, în primul rând din motive medicale!

Decizia am luat-o după alegerile din 2012, pentru faptul că, în timpul alegerilor, am fost niște sincope din partea unor colegi, care văzând că nu pot să mă împiedice să candidez, s-au coalizat cu adversarul meu pentru că am fost validat direct de Biroul Național al PSD. Și atunci am zis că, dacă îi deranjez pe băieți, îmi fac mandatul și mă retrag. După aceea, faptul că am fost apreciat pentru activitatea mea de cei de la București și mi s-a încredințat funcția de vicelider al regiunii de vest în Camera Deputaților a mai mai atenuat din această hotărâre de a-mi încheia activitatea politică în 2016. Dar, din păcate, după o perioadă de timp, am asistat la încercări de denigrare și de marginalizare.

Astfel, coroborat cu problemele de sănătate, pe care le-am neglijat din seriozitate și loialitate față de partid, am fost determinat să iau această hotărâre. Dar nu voi pleca din partid, cum au crezut unii sau chiar și-au dorit! Nu voi pleca pentru că eu am toleranță zero pentru trădători și traseiști. Și, din păcate, nu sunt puțini! Eu am fost curtat începând încă din 2009-2010 și nu la nivel local. Dar pe toți i-am trimis la plimbare și le-am spus că nu voi pleca din PSD, care este primul și ultimul meu partid! Eu nu sunt social-democrat de conjunctură, de trei zile sau de trei luni. Eu sunt din 2003! Am 13 ani de când sunt membru în acest partid și chiar și atunci când am fost independent am avut viziuni de stânga și am fost susținut de Partidul Social Democrat istoric, al lui Cunescu. Deci eu am filon social-democrat și nu voi pleca din PSD chiar dacă rămân simplu membru.

Consider că mi-am făcut datoria și stau cu capul sus în fața oricui. Și sunt cu capul sus! Vreau să le mulțumesc lugojenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de fiecare dată, precum și tuturor celor care au crezut în mine!”, a declarat în încheiere Sorin Stragea.

Vreau să mulţumesc tuturor lugojenilor pentru suportul acordat. Sper că nu i-am dezamăgit şi îi asigur că voi rămâne alături de ei.

Nicolae SILADE

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.