UPDATE: Situația rețelelor de distribuție de electricitate afectate de furtună

UPDATE, 19.09.2017, ora 20: ”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a peste 90% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună. Ca urmare a eforturilor echipelor  E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 205.000 de clienți, astăzi la ora 20:00, reprezentând circa 91% din numărul total de clienți afectați în zona de responsabilitate a E-Distribuție Banat. La această oră se află pe teren 86 de echipe, din care 63 ale E-Distribuție Banat și 23 ale firmelor contractoare, iar intervențiile vor continua și pe parcursul nopții. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul  Timiș, dar și în Hunedoara și Arad. În județul Caraș Severin funcționarea rețelelor de medie tensiune a revenit la normal. Reamintim că un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat.  Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2. Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor. Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo excepționale, extreme, a căror violență a afectat funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h.”

UPDATE, 19.09.2017, ora 15: ”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 87% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună. Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 196.000 de clienți, astăzi la ora 15:00. La această oră intervin un număr de 91 de echipe, din care 68 ale E-Distribuție Banat și 23 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul Timiș, dar și în Hunedoara și Arad. În județul Caraș Severin funcționarea rețelelor de medie tensiune a revenit la normal, dar echipele rămân pregatite pentru eventuale deranjamente individuale sau colective pe rețelele de joasă tensiune. Reamintim că un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat. Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2. Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor. Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo excepționale, extreme, a căror violență a afectat funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h.”

UPDATE, 19.09.2017, ora 9: ”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 81% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună. Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 182.000 de clienți, astăzi la ora 09:00. La această oră intervin un număr de 107 echipe, din care 82 ale E-Distribuție Banat și 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul  Timiș, dar și în Caraș Severin, Hunedoara și Arad. Reamintim că un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat.  Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2. Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor. Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo excepționale, extreme, a căror violență a afectat funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h.”

UPDATE ora 20: ”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 75% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună și are ca obiectiv reluarea alimentării cu electricitate, până la ora 24:00 a zilei de luni 18 septembrie, pentru peste 80% din clienți afectați.

Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor din cursul zilei de ieri, în timpul nopții și în cursul zilei de astăzi, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 165.000 de clienți, astăzi la ora 20:00.

Vor continua să lucreze în timpul nopții 19 de echipe ale E-Distribuție Banat și ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul Timiș, dar și în Caraș Severin, Hunedoara și Arad.

Reamintim că un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat. Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2.

Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor.

Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo neașteptate, excepționale, care au afectat funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic, care a atins peste 90 km/h și în unele cazuri, peste 100 km/h.”

Interviu cu Mihai Știrbulescu, directorul Operațiuni și Mentenanță al societăților E-Distribuție, despre situația extremă cu care se confruntă echipele de intervenție din teren. 13 stâlpi de înalta tensiune, peste 30 de stâlpi de medie tensiune și nenumarate conductoare rupte – sunt doar câteva dintre efectele condițiilor meteo extreme din zona Banat.

UPDATE ora 14: ”Un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat.  Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2.

Echipele E-Distribuție Banat și ale contractorilor au intervenit din cursul zilei de ieri, în timpul nopții și în cursul zilei de astăzi, astfel că a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de peste 130.000 de clienți, aproximativ 60% din numărul estimat de clienți pentru care alimentarea cu electricitate a fost afectată de condițiile meto extreme, în zona de responsabilitate a E-Distributie Banat.

În prezent se află la intervenții 57 de echipe ale E-Distribuție Banat și 16 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți. Condițiile meteo severe, cu vânt de peste 90 km/h, și peste 100 km/h în unele cazuri, au dus la avarii inclusiv la stâlpi de beton și de metal, în special în județul  Timiș, dar și în Caraș Severin, Hunedoara și Arad. 

Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor.”

Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat, ca urmare a vântului foarte puternic (ce a depășit viteza de 90 km/h) și a căderilor de copaci. În timpul nopții, E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție.

E-Distributie Banat ne-a comunicat recent situatia retelelor de distributie de electricitate afectate de furtună și ne-a transmis câteva fotografii ale avariilor produse în rețeaua de distribuție în zona Banat.

Situația la ora 10:00, în data de luni 18 septembrie, era următoarea:

♦ În județul Timiș erau afectate 7 linii de înaltă tensiune și 58 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiți și 4 stâlpi de beton rupți. Alimentarea cu electricitate era afectată în 28 de localități și nu mai existau stații de transformare fără tensiune

♦ În județul Caraș Severin erau afectate parțial 6 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 3 localități

♦ În județul Hunedoara erau afectate total sau parțial 20 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 13 localități

♦ În județul Arad erau afectate total sau parțial 25 de linii de medie tensiune, inclusiv 16 stâlpi rupți, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 29 de localități

La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2. La acest moment lucrează 47 de echipe de intervenție ale societății, 14 angajați de suport tehnic de urgență, 10 echipe ale contractorilor și 12 specialiști în centrul de comandă operativă, pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil”.

AL PRESS

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.