Simpozion dedicat Unirii Principatelor Române în Garnizoana Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina” a găzduit în data de 20 ianuarie un simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. Manifestarea a debutat cu un cuvânt introductiv adresat de comandantul unității, locotenent colonelul Romeo-Dacian BUHAI, urmat de două expuneri științifice ale invitațiilor, muzeograful Răzvan PINCA și profesorul Constantin Tufan STAN. De asemenea, domnul general de brigadă (rtr.) Mircea MÂNDRU a rostit un cuvânt dedicat acestui eveniment.

La manifestare au fost prezenți militari ai unității de pe malurile Timișului, cadre militare în rezervă și retragere precum și alți reprezentanți ai instituțiilor publice lugojene.

Tot în această zi a avut loc în colaborare cu Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ,,Colonel Lucian Marinescu” filiala Lugoj o ceremonie de comemorare a Regimentului 90 Infanterie, la monumentul închinat acestei unități, aflat în vecinătatea cazărmii lugojene.

Au fost evocate evenimente și persoane din istoria unității, având loc și un ceremonial religios de pomenire a celor ce au activat în cadrul acesteia. Serviciul religios a fost oficiat de către PreaOnoratul Părinte Protopop Ionuț FURDEAN, PreaOnoratul Părinte Protopop Onorar Ioan CERBU și preotul militar al Garnizoanei Lugoj, Emanuel GAFIȚA.

Instituțiile organizatoare au depus coroane de flori, activitatea încheindu-se cu defilarea artileriștilor lugojeni.

TEXT: Preot Militar Emanuel GAFIȚA

FOTO: Cap. Robert VASILESCU

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.