Simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României la Cercul Militar Lugoj [ Galerie FOTO]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” a organizat în data de 29 noiembrie un simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României la Cercul Militar Lugoj.

Manifestarea a fost deschisă și moderată de comandantul batalionului, locotenent colonelul Romeo-Dacian Buhai.

Au expus teme, deosebit de interesante, Preaonoratul părinte protopop Ionuț Furdean, profesor dr. Constantin Stan Tufan și prof. dr. Dumitru Tomoni.

La manifestare a fost prezent și corul Colegiului Național „Coriolan Bredinceanu” Lugoj care a interpretat câteva cântece patriotice sub bagheta prof. Alina Bogoevici, dar și elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Lugoj, împreună cu directoarea instituției, prof. Cristina Pop Coman.

Au mai fost prezente și reprezentantele Bibliotecii Municipale Lugoj, în fruntea cu directoarea Henrieta Szabo, precum și Gl. bg. (rtr) Mircea Mândru, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, cadre militare în rezervă și retragere.

Prezentările științifice, de o înaltă ținută și eleganță academică, au fost completate de lucrările artistice ale maestrului caricaturist, locotenent colonelul (r) Cristinel Vecerdea ,,Criv” – „Portrete de actori români celebri”, prezentate în Sala Army a Cercului Militar Lugoj.

Preot Militar Emanuel GAFIȚA

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.