Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Lugoj, demnă de consemnat în Guinness World Records

Share Button

Vineri, 10 februarie 2017, a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj. Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte de hotărâri, privind:
– Aprobarea Devizului General actualizat pentru lucrările rest de executat la obiectivul de investiții „Reabilitarea alimentării cu apă în municipiul Lugoj”;
– Aprobarea Devizului General actualizat pentru lucrările rest de executat la obiectivul de investiții „Reabilitarea sistemului de canalizare în municipiul Lugoj – etapa I”;
– Aprobarea Devizului General actualizat pentru lucrările rest de executat la obiectivul de investiții „Zonă extindere sat Tapia – drumuri (străzi)”.
Toate cele trei puncte ale ordinii de zi l-au avut ca iniţiator pe Francisc Boldea, primarul tuturor lugojenilor.
Într-adevăr, şedinţa a fost una extraordinară, din mai multe considerente, pe care le voi consemna mai la vale. Primul record a fost înregistrat la viteza de desfăşurare. A durat circa 7 minute. Eu unul, până acum, nu am participat la o aşa şedinţă scurtă, dar benefică pentru obşte. Probabil că de această dată consilierii, dorind să fie eficienţi, s-au ghidat după adagiul latin “Facta, non verba!” (“Fapte, nu vorbe!”). Şi dacă tot a fost o şedinţă a recordurilor, să vă mai aduc la cunoştinţă şi pe cel de al doilea. Unanimitatea votului la toate cele 3 puncte aflate pe ordinea de zi (au absentat consilierii Cristian – Dorinel Cornean şi parţial Ioan Haneş).

Aceasta să însemne oare că “independenţii” au părăsit formaţia “Gică Contra” şi au trecut cu căţel, cu purcel în tabăra (barca) “monstruoasei coaliţii” formată din P.S.D., A.L.D.E. & company? Ar fi păcat. Mare păcat! Am fi grevaţi de sarea şi piperul acestor şedinţe, adică evoluţia formaţiei mai sus-amintite. Şi ultimul record consemnat a fost puseul de conştiinţă civică şi morală, în acelaşi timp, comis de alde Ioan Haneş, cel care trebuia să conducă şedinţa.

Acesta a intrat în sală tocmai când consilierul Marius Martinescu (următorul în ordine alfabetică pe lista consilierilor, care l-a înlocuit pe Ioan Haneş) a declarat şedinţa închisă (pentru cei nefamiliarizaţi cu şedinţele de consiliu, acestea sunt conduse de fiecare consilier, prin rotaţie, conform listei alcătuite în ordine alfabetică).

Conform unor surse neoficiale, dar demne de toată încrederea (hai, că dacă tot suntem singuri, o să vă spun şi sursa: Agenţia de presă “Zvon Press”, dar vă rog să nu spuneţi la nimeni), Ioan Haneş a întârziat intenţionat, pentru că ar fi avut probleme de conştiinţă.

Cum să ia el o indemnizaţie întreagă, pentru o şedinţă care, aşa cum a anticipat consilierul nostru, a fost una foarte scurtă? Capacitatea sa de muncă este una mult mai mare, pe care şi-o va arăta în următoarea şedinţă în care va fi dezbătut bugetul local, şedinţă care se anticipează a fi una maraton, cu reintrarea în rol a taberei independenţilor.

Oricum, Ioan Haneş trebuie felicitat pentru modul cum are el grijă ca banul public să nu ajungă în buzunarul său, nemeritat, lucru pe care îl fac eu acum: felicitări, tovarăşe Haneş, sunteţi un consilier de nădejde, pe care nu regret nicio clipă că l-am votat!

Mircea ANGHEL

973

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.