Se va deschide oare ștrandul de pe insulă în acest an?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consilierii locali lugojeni au aprobat anul trecut cumpărarea ștrandului și restaurantului de pe Insula din Cotu Mic  cu 60.000 de euro. Acestea au intrat într-un program de reabilitare la începutul acestui an. Conform primarului interimar, Bogdan Blidariu, „insula a fost consolidată și cei de la Apele Române nu mai au foarte mult de lucru acolo. Eroziunea a dispărut, insula a fost refăcută. Dorim să sablăm și să vopsim pasarela, iar pentru acest lucru este necesar să renunțăm la țeava care alimentează cartierul Cotul Mic, ca să putem să tăiem tot ce este acolo.

Acolo se găsesc două țevi de termoficare și o țeavă de alimentare cu apă, la care avem avarii, aflându-se într-o stare avansată de degradare. Vom monta o țeavă nouă, o rețea nouă de apă și tot ce este sub pasaj va fi dezafectat. Am luat legătura, la nivel informal, cu societăți care pot să reabiliteze ștrandurile de pe insulă. Avem și o sumă aproximativă, undeva la 200.000 de euro, și ei ne-au spus că ne recomandă ca ambele bazine să fie prevăzute cu un sistem de încălzire a apei și în acești bani s-ar putea monta un astfel de sistem. Pentru a prelungi durata de funcționare.

Ne-au recomandat ca adâncimea bazinului mare să nu fie mai mare de 1,50 m, caz în care nu este nevoie de salvamari, iar întreaga bază poate fi administrată de 2-3 persoane”, a spus Blidariu. Sumele necesare pentru lucrările de pe Insula din Cotu Mic, vor fi cuprinse în bugetul din acest an.

Alina Dana OLAR

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.