Se schimbă Legea pensiilor. Vezi care sunt categoriile cărora le crește venitul!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Persoanele care vor ieși la pensie anticipat primesc o veste bună. De pe 17 august, venitul lor va crește, asta pentru că a intrat în vigoare legea care modifică sistemul unitar de pensii publice.
Noua lege prevede că de acum înainte cuantumul pensiei anticipate parțiale se stabilește din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare.
Așadar, persoanele care, în acest moment, au drept de pensionare anticipată parțială vor avea o pensie mai mare decât cea la care ar fi avut dreptul acum.
Potrivit legii pensiilor, pot cere pensionarea anticipată parțială cei care mai au cel mult cinci ani până la împlinirea vârstei standard de pensionare și care au realizat stagiul complet de cotizare sau l-au depășit cu cel mult opt ani.
Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat:
”Sunt două proiecte de lege: unul pentru persoanele care sunt pentru condiții grele din minerit și unul despre pensionarea anticipată parțială. Proiectele au fost promulgate și, în acest moment, împreună cu ministerul de Finanțe, vom încerca să vedem care este impactul acestor legi”.
Întrebat dacă în urma acestei măsuri va crește numărul celor care vor dori să se pensioneze anticipat, ministrul a răspuns: „Firește, am fost oprit pe stradă de o persoană care m-a întrebat dacă e adevărat că poate ieși mai repede la pensie. În România, neavând nici o interoperabilitate foarte bună a bazelor de date, ai situații în care oamenii ies la pensie, iau beneficiile din pensie și lucrează la gri, la negru, în continuare, fără niciun fel de problemă”.
AL PRESS
Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Toate drepturile rezervate AL LUGOJPRESS 2024 | Actualitatea Online