Scrisoare deschisă, adresată domnului Sebastian Ghiță și Postului de televiziune România TV

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Domnului Sebastian GHIŢĂ
Postului de televiziune ROMÂNIA TV

 Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989  – L.O.R.D.’89, constituită din asociaţii de revoluţionari legal înfiinţate până la data de 30.12.1992, asociaţii care n-au fost constituite în scopuri politice, dar care au ca obiective apărarea, respectarea şi promovarea idealurilor pentru care au luptat în acel decembrie ’89,

Ne exprimăm indignarea faţă de intervenţia Dvs. telefonică,  domnule Sebastian GHIŢĂ, din data de 7 Decembrie 2016, la postul de televiziune România TV, post patronat de Dvs., prin care aţi afirmat că George Soros a finanţat Revoluţia din Decembrie 1989.

Domnule Sebastian GHIŢĂ, este scandalos şi este o blasfemie să afirmi că Revoluţia din Decembrie 1989 a fost finanţată de George Soros.

Soros  NU a finanţat Revoluţia din Decembrie 1989, ci a finanţat Grupul de dialog social, care a fost împotriva puterii de atunci şi a lui Ion Iliescu,  Grup de dialog social ce a fost înfiinţat imediat după revoluţie împreună cu Silviu Brucan.

George Soros a mai finanţat Piaţa Universităţii şi Fundaţia Soros, ce a fost reprezentată în România de Sandra Pralong, fost influent consilier prezidențial sub preşedinţia domnului Emil Constantinescu.

România s-a alăturat firesc ţărilor care au decis să îşi manifeste gratitudinea faţă de cei care au contribuit hotărâtor la eliberarea dramatică de un regim nefast, în numele libertăţii şi democraţiei, al dorinţei de aliniere la standardele de viaţă şi civilizaţie ale lumii libere.

Constatăm cu mâhnire că, în varii mijloace mass media, continuă acţiuni de denigrare şi manipulare din partea unor oameni cu interese particulare, care încă nu înţeleg că România trebuie să acţioneze pentru a-şi manifesta recunoştinţa faţă de eroii istoriei sale.

A asocia Revoluţia Română cu George Soros este o minciună sau o dezinformare tendenţioasă.

Condamnăm astfel de atacuri mârşave la adresa Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi a întregii mişcări revoluţionare.

L.O.R.D.’89
Preşedinte
Irinel Gavril STRUŢĂ

ca. December 1989 Bucharest, Romania
ca. December 1989 Bucharest, Romania
Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.