Școala Gimnazială Nr. 4 a organizat un marș ecologic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala Gimnazială nr. 4 a organizat miercuri, 7 iunie, un marș ecologic în cadrul proiectului național intitulat S.O.S. Natura! Este al patrulea an consecutiv în care se desfășoară această activitate de conștientizare în rândul copiilor a importanței pe care o are, pentru fiecare dintre noi, mediul în care trăim.

Elevii, îmbrăcați în verde, având materiale de promovare a protejării naturii, s-au deplasat de la școală pe străzile: Ștefan cel Mare, M. Kogălniceanu, Împăratul Traian, Ion Creangă, până în fața Primăriei, unde au dat citire unei scrisori cu conținut ecologic: “Dragă Pământule, ştiu că a trecut o perioadă destul de lungă de când nu am mai vorbit, dar astăzi este ziua ta şi nu puteam să nu îţi urez “La mulţi ani!”

Aseară, pe la nouă şi jumătate, Pădurea mi-a trimis o scrisoare. Ştia totul despre boala ta. Toţi am aflat. Îmi pare tare rău că trebuia să treci prin febra poluatoare de unul singur. Cum ai rezistat? Cum de ai rămas atât de puternic? Cum de ai îndurat cu atâta vitejie toate acele greutăţi. Pădurea crede că ai făcut-o pentru noi. Ai fost un erou, iar pădurea a făcut ceva foarte frumos pentru a te ajuta. A încercat să oprească defrişările. Uneori era imposibil deoarece era atacată pe la spate atât de nemilos. Dar altădată crengile ei sfâşiau topoarele şi le azvârleau atât de departe încât dacă ţi-ai petrece tot restul vieţii să le regăseşti, nu vei reuşi”.

Elevii au fost întâmpinați de primarul Francisc Boldea, care le-a spus: “Trebuie să reunosc că am emoţii mai mari decât voi. Să vă spun de ce. Şi eu, şi fraţii mei, şi nepoata mea, şi nepotul meu, prezent aici în primul rând, toţi am făcut şcoala Nr. 4 pentru că a fost, este şi va fi cea mai bună şcoală din oraş! Clar! Atunci îi spuneam şcoala Buchiniului, pentru că toţi copiii din Buchini o frecventau. Toţi eram săraci… Nimic nu e mai frumos decât să păstrezi o amintire frumoasă a şcolii în care ai învăţat prima dată… Felicit pe doamna directoare, pe doamnele învăţătoare, întregul colectiv, pentru modul cum ocrotiţi aceşti muguri de lumină, care peste ani vor lumina şi ei alte generaţii…! Tuturor vă doresc vacanţă plăcută!”.

În final, Gabriela Sârbu, directoarea școlii, a adresat cuvinte de mulțumire primarului și a arătat cât de importantă e natura pentru fiecare dintre noi.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.