Scoala Gimnazială Nr.2, în prag de sărbătoare francofonă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Limba franceză şi valorile solidarităţii, ale dialogului şi diversităţii culturale sunt celebrate de Ziua Internaţională a Francofoniei, prin mii de evenimente organizate în tot spaţiul francofon. Evenimentul a fost creat în 1998 de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei, care reuneşte 890 de milioane de oameni care au în comun valorile francofoniei şi limba franceză.

Ca în fiecare an, elevii “francofoni” din Scoala Gimnazială Nr.2 s-au pregătit să sărbătorească francofonia. Activităţile dedicate francofoniei din acest an au debutat cu mult timp înainte, elevii participând la ateliere de lucru în cadrul cărora au realizat prezentări diverse pe temele “Monumente din Paris” şi “Francofonia”.

Ziua de 28 martie a constituit activitatea principală, când elevii au primit premii şi menţiuni pentru rezultatele foarte bune obţinute la olimpiadele de limbi moderne (franceză şi engleză), au audiat piese muzicale din cultura francofonă şi au vizionat filmul artistic “Mizerabilii”, ecranizarea cunoscutului roman cu acelaşi nume, scris de Victor Hugo.

AL PRESS

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.